Hoe zorg je ervoor dat je bed bedwants bestendig is

Wie wil er nu insecten in zijn bed? Toch komt dit vaker voor dan je denkt, namelijk de zogenaamde bedwants. En dus leek het ons tijd om te kijken wat dit is en wat je er tegen kunt doen!

De eerste stap is het identificeren en behandelen van een bedwantsenplaag. Was al het beddengoed, inclusief lakens, dekens, kussenslopen en dekbedden, in warm water en droog ze op de hoogste stand. Stofzuig het matras grondig en let vooral op plukjes, vouwen en naden. Plaats vervolgens de matras en de boxspring in een matrashoes of tas met ritssluiting die is ontworpen om te voorkomen dat bedwantsen ontsnappen.

Onderneem vervolgens stappen om te voorkomen dat bedwantsen terugkeren. Houd je slaapkamer schoon en vrij van rommel om verstopplekken voor bedwantsen te verminderen. Stofzuig regelmatig vloeren, tapijten en gestoffeerde meubels,  bewaar kleding in verzegelde plastic zakken in plaats van deze in de open lucht te laten liggen. En zorg ervoor dat je tweedehands meubels inspecteert voordat je ze in huis haalt.

Als je denkt dat je een bedwantsenplaag hebt, neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder. Een getrainde ongediertebestrijder kan bevestigen of je bedwantsen hebt en een plan ontwikkelen om er vanaf te komen. Hier volgen enkele manieren om je bed bedwants bestendig te maken

Begin met een schone lei

Als je denkt dat je bedwantsen hebt, is het eerste dat je wilt doen al je beddengoed in warm water wassen. Dit omvat lakens, dekens, kussenslopen en alle andere stoffen items die in contact komen met de huid terwijl je slaapt. Nadat je al je beddengoed hebt gewassen, is de volgende stap het grondig stofzuigen van je matras. Besteed speciale aandacht aan plukjes, plooien en naden, want dit zijn allemaal uitstekende verstopplekken voor bedwantsen.

Pak je matras en boxspring in

Een van de beste manieren om te voorkomen dat bedwantsen een bed besmetten, is door het matras en boxspring in een matrashoes of tas met ritssluiting te stoppen die is ontworpen om te voorkomen dat bedwantsen ontsnappen. Dit vormt een barrière waar bedwantsen moeilijk doorheen kunnen komen.

Houd je slaapkamer schoon en opgeruimd. Bedwantsen houden ervan zich te verstoppen in donkere, rommelige ruimtes. Dus een van de beste manieren om te voorkomen dat ze in je slaapkamer gaan wonen, is door deze schoon en opgeruimd te houden. Dit vermindert het aantal schuilplaatsen voor bedwantsen en maakt het gemakkelijker om ze te herkennen als ze proberen binnen te komen.

bed bedwants bestendig maken

Stofzuig regelmatig vloeren, tapijten en gestoffeerde meubels

Naast het schoonhouden van je slaapkamer, moet je ook regelmatig vloeren, tapijten en gestoffeerde meubels stofzuigen. Dit zal helpen om eventuele bedwantsen die op de loer liggen in deze gebieden te verwijderen. Als je kleding hebt die je momenteel niet gebruikt, kun je deze het beste in afgesloten plastic zakken bewaren in plaats van deze in de open lucht te laten liggen. Dit voorkomt dat bedwantsen er bij kunnen en maakt het ook gemakkelijker om eventuele bedwantsen die zich in de stof hebben verstopt op te sporen.

Inspecteer tweedehands meubels voordat je ze in huis haalt

Als je overweegt tweedehands meubels te kopen, inspecteer ze dan zorgvuldig op bedwantsen voordat je ze in huis haalt. Zo voorkom je dat je per ongeluk bedwantsen in huis haalt. Let op tekenen van bedwants activiteit. Enkele tekenen dat je mogelijk een bedwantsenplaag hebt, zijn onder meer het vinden van beten op je lichaam, het zien van kleine bloedvlekken op de lakens of het vinden van kleine zwarte stippen op het matras of meubels. Als je een van deze symptomen ziet, is het belangrijk om contact op te nemen met een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf, zodat zij kunnen bevestigen of je al dan niet bedwantsen heeft en een plan kunnen ontwikkelen om er vanaf te komen.

Neem maatregelen om te voorkomen dat bedwantsen terugkeren

Als je eenmaal van je bedwantsenplaag af bent, is het belangrijk om stappen te ondernemen om te voorkomen dat ze terugkeren. Sommige dingen die je kunt doen om te voorkomen dat bedwantsen terugkomen, zijn onder meer het huis regelmatig stofzuigen, de slaapkamer schoon en opgeruimd houden, kleding in afgesloten plastic zakken opbergen en tweedehands meubels inspecteren voordat je deze bij je in thuis brengt.

zo zorg je ervoor dat je bed bedwants bestendig is

Dingen die je nooit zou moeten doen als je bedwantsen hebt

  • Probeer bedwantsen niet te doden met insecticiden uit de bouwmarkt. Deze producten zijn niet effectief en kunnen het probleem verergeren.
  • Probeer bedwantsen niet met een stofzuiger te verwijderen. Dit zal de insecten alleen maar verspreiden en het moeilijker maken om ze kwijt te raken.
  • Probeer bedwantsen niet zelf te behandelen met vrij verkrijgbare middelen. Deze zullen niet werken en kunnen je ziek maken.
  • Gooi de meubels niet weg als je bedwantsen hebt. De insecten kunnen in andere delen van je huis leven en komen gewoon terug.

Conclusie? Geen paniek! Bedwantsen zijn vervelend, maar ze zijn niet gevaarlijk en kunnen worden behandeld.