relaxfauteuil

“He He, even zitten….”, het is een veelgehoorde opmerking. Iedereen heeft het wel eens nodig om even rustig te zitten om bij te komen van een activiteit en/of inspanning. De vraag is echter waar je gaat zitten. In lang niet iedere zitvoorziening kom je immers tot rust zoals je zou willen. Veel mensen beschikken ook vaak thuis niet over deze mogelijkheden. De meest geschikte stoelen om heerlijk in tot rust te komen zijn immers een relaxfauteuil of een massagestoel. Dit soort stoelen bieden nét even wat meer comfort dan de gemiddelde fauteuil.

Wat is een relaxstoel?

Als je op een heerlijke manier wilt bijkomen van een drukke werkdag, is het een prettige gedachte als je thuis een relaxstoel hebt staan. Een relaxstoel kun je het beste omschrijven als een fauteuil die beschikt over een veelzijdigheid aan aanvullende comfortopties. Dit is dan ook de reden dat een relaxstoel ook wel een “relaxfauteuil” wordt genoemd. Bij de term “aanvullende comfortopties” kun je denken aan extra nek comfort die je kunt gebruiken tijdens het lezen en een elektrisch bedienbare rugleuning en/of voetsteun. Wat dacht je van een wellness opties als een stoelverwarming? Ook dit is een keuze die je kunt maken als je een relaxstoel gaat kopen. Alle betere relaxstoelen beschikken immers wel over één of meerdere relaxfuncties die handmatig of elektrisch bedienbaar zijn. Daarnaast is het goed te weten dat je kunt kiezen tussen vaste modellen voor een comfortabele stevigheid als voor een draaibare relaxstoel die je in iedere gewenste richting kunt draaien zonder hiervoor op te moeten staan om de stoel handmatig te verplaatsen als je TV wilt kijken of je aandacht wilt richten op je bezoek.

Welke functionaliteiten bieden massagestoelen?

Wil je “beweeglijk zitten” op een relaxstoel? Maak dan je keuze voor een massagestoel. Massagestoelen bieden net wat meer functionaliteiten dan een relaxfauteuil. Dit soort stoelen bieden niet alleen door een optimaal zitcomfort jouw maximale ontspanning maar beschikt daarnaast ook over een massagefunctie. Dit zorgt voor een maximale ontspanning, soepelere spieren en een betere doorbloeding als je in deze fauteuil plaatsneemt na een drukke dag. De betere massagestoel biedt het optimale comfort om op de meest ergonomische manier te ontspannen. Dit soort massagestoelen zijn vormgegeven met prettige zachte materialen, een krachtige elektromotor, een energiezuinige li-ion-accu, een prettige top-swing ondersteuning voor de nek en een comfortabele opblaasbare lendenondersteuning. Het moeten plaatsnemen op stoelen of banken waarop je na een tijdje last krijgt van nek- of rugklachten is hiermee verleden tijd.      

Ruime keuzemogelijkheden in relaxfauteuils en massagestoelen

Niet alleen met betrekking tot de bovengenoemde functionaliteiten maar zeker ook met betrekking tot de uitstraling heb je volop keuzemogelijkheden als je op zoek gaat naar geschikte relaxfauteuils en massagestoelen. Je hebt de keuze uit verschillende modellen, bekledingen en stijlen. Je kunt bijvoorbeeld de keuze maken voor bijvoorbeeld industrieel vormgegeven stoelen maar ook stoelen in een landelijke-, moderne- of juist klassieke stijl. Bij de betere gespecialiseerde zaken kun je zelfs je stoel zelf samenstellen op basis van je beenlengte, de gewenste functies, je fysieke conditie, je zitgedrag en uiteraard je smaak. Een betere manier om even heerlijk plaats te nemen in een stoel na een drukke dag of inspanning is er niet!