balkonkleed

Kleden voor binnen- en buitengebruik

Buitenkleden, ook wel balkonkleden, terraskleden of terrastapijt genoemd, zijn in Nederland steeds populairder aan het worden. Balkonkleden of buitenkleden zijn een type kleden, dat niet alleen binnen maar ook buiten gebruikt kan worden. Ze zijn goed bestand tegen weersinvloeden als regen, vorst of zonlicht. Er is namelijk een vochtbestendige kunststof aan het kleed toegevoegd die zorgt dat de stof tegen vocht bestand is. Welke voordelen hebben buitenkleden zoal? En wat is er op het gebied van modellen en uitvoeringen buitenkleren mogelijk?

1. Extra sfeer in de tuin en/of op het balkon

Met een buitenkleed kun je in de lente en zomer veel extra sfeer creƫren op jouw balkon of in de tuin. Lekker is dat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een balkonkleed dat dezelfde stijl en kleuren heeft als jouw interieur. Zo trek je op en eenvoudige manier de uitstraling van jouw huis / woonkamer naar buiten door en voel je je ook in je tuin of op het balkon helemaal thuis. Het balkon of de achtertuin wordt met een passend vloerkleed eigenlijk gewoon een extra leefruimte!

2. Lekker licht en snel oprolbaar

Buitenkleden, tuinkleden en balkonkleden onderscheiden zich van binnenkleden doordat ze relatief licht zijn. Dit komt omdat ze voor een deel uit lichtgewicht kunststof bestaan. Je kunt deze kleden dus snel van binnen naar buiten en vice versa verplaatsen. Ook het oprollen van een buitenkleed is appeltje-eitjes vergeleken met de logge binnenkleden!

3. Groot aanbod van allerlei stijlen en soorten

Een mooi pluspunt van het fenomeen buitenkleed / balkonkleed is het zeer brede aanbod aan soorten en stijlen kleden. Of je nu houdt van een modern balkonkleed of een romantisch ogend buitenkleed: alles kan als je en gaaf buitenkleed zoekt. Geen stijl of smaak is op dit gebied te gek!

4. Extra toepassingen van buitenkleden

Een aantrekkelijk kenmerk van buitenkleden is het feit dat je ze meer toepassingen hebben dan alleen voor gebruik op het balkon, op het terras of in de tuin. en buitenkleed of balkonkleed is ook ideaal om te gebruiken als je een dagje gaat fietsen en onderweg een picknickkleed wilt hebben. En wat dacht je van een bezoekje aan het strand: met een licht en comfortabel kleed lig je op het strand aanzienlijk comfortabeler.