verlichting-tijdens-de-donkere-winterdagen

Gedurende het najaar en de wintertijd na Oud en Nieuw, is het belangrijk dat de woning goed verlicht kan worden. Zo kom je de donkere dagen een stuk beter door! Maar hoe kun je jouw woning tijdens de donkere najaarsperiode op een slimme en betaalbare manier beter verlichten? Onderstaande vijf tips helpen je om jouw huis perfect te verlichten als het buiten donker is!

1. Maak een goed doordacht lichtplan

lichtplan-maken-voor-woning

Door van tevoren goed na te denken over jouw lichtwensen, maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Een helder lichtplan maken voor woning is dan ook hét startpunt als je de woning lichttechnisch wilt voorbereiden op het najaar. Een lichtplan maken voor woning maken begint met een plattegrond maken van de diverse ruimtes, zoals de woonkamer en keuken, die je beter wilt verlichten. Bij het lichtplan maken voor woning geef je op de plattegrond, met maten, precies aan waar bijvoorbeeld de dimbare verlichting, duurzame hanglampen of de spots in de keuken moeten komen.

2. Ga voor een of meer duurzame hanglampen

Een slimme en voordelige manier om grote ruimten in huis te verlichten, is door enkele duurzame hanglampen aan te schaffen. Kies hierbij voor led hanglampen, zodat je flink op de energiekosten kunt besparen. Het grote voordeel van een duurzame hanglamp is dat je deze hoog hangt en daardoor een complete ruimte, zoals de woonkamer of eetkamer, kan verlichten.

3. Dim verlichting voor meer sfeer

Goed verlichten met de mogelijkheid om licht en donkeraccenten aan te brengen, is prima mogelijk met dimbare verlichting. Zorg daarom voor een goede led dimmer als je spotjes, hanglampen of staande lampen koopt.

4. Leuke spots in de keuken

In de keuken doen led spotlichten het altijd goed. Als je plannen hebt om spots in de keuken te installeren, kies dan voor een lichte kleur, zoals geel of oranje, om extra sfeer te creëren. Een moderne uitstraling krijg je als je kiest voor lichtblauwe of witte spotverlichting. Het is hierbij belangrijk om led spotlights te gebruiken: deze gaan erg lang mee, zijn daarom op termijn veel energiezuiniger en voordeliger, en kunnen jarenlang mee zonder vervangen te hoeven worden.

5. Creëer een leuke leeshoek met een staande lamp

Met een staande lamp kun je snel een leuk lees en relaxplekje in de woonkamer creëren. Plaats de lamp naast een relaxfauteuil en een tafeltje, en jouw lees en relaxhoekje is al klaar!