eiken tafel

EIKENvakman.nl is gespecialiseerd in het vervaardigen van eiken bladen & tafelbladen op maat. Een eiken tafelblad kopen bij EIKENvakman.nl doe je eenvoudig online en voor een scherpe prijs. In een serie artikelen vertellen wij graag wat meer over onze collectie, ditmaal over de mogelijkheden van foutvrije eiken tafelbladen, voor een stijlvolle en rustige (eetkamer)tafel!

Foutvrij eikenhout.

Met een tafelblad van foutvrij eikenhout kies je voor de hoogste kwaliteit eikenhout (A-kwaliteit) en dus ook voor een hoogwaardige eiken tafelblad! A-kwaliteit eikenhout wilt zeggen dat er geen (nauwelijks) noesten en oneffenheden voorkomen in het eikenhout. Dit zorgt dan ook voor een relatief egaal en rustig tafelblad, voor een luxe en stijlvolle uitstraling. 

Met zorg vervaardigd.

Onze foutvrije eikenhouten tafelbladen worden door ervaren houtbewerkers met zorg & precisie verlijmd, geschaafd en naar wens afgewerkt. Diverse (lees: de meeste!) tafelbladen van foutvrij eikenhout kunnen volledig op maat besteld worden. Hierbij kun je zowel de breedte als de lengte invoeren, tot op de millimeter nauwkeurig! Naast topkwaliteit eikenhout (zichtzijde A-kwaliteit) en secure afwerking staan wij garant voor scherpe (online) prijzen. 

Veel om te kiezen…

OK, je gaat voor een foutvrij eiken tafelblad, wat zijn dan nog andere zaken die er ‘te kiezen’ zijn. Nou allereerst de dikte. Wij bieden foutvrije eiken tafelbladen in diverse diktes, van 3 tot 6 cm. Let er hierbij goed op dat een bladdikte kan bestaan uit 1 planklaag, maar ook gerealiseerd kan worden door meerdere planken (verlijmd in de dikte). Zo vind je bij ons massieve foutvrije tafelbladen van 3 cm en 4 cm dik die 1-laags massief zijn, maar ook tafelbladen van 4 cm en 6 cm waarbij de dikte meerlaags opgebouwd is. Onze foutvrije 6 cm dikke tafelbladen zijn daarnaast ‘opgedikt’, waarbij de dikte (optisch) massief lijkt, maar deze of van binnen is.

Elegante tafelpoten, ideaal voor een foutvrij tafelblad!

En je vindt natuurlijk ook stalen tafelpoten online bij EIKENvakman! Jarenlang is ‘dik & robuust’ de trend geweest, maar helemaal in lijn met de stijlvolle uitstraling van foutvrij eikenhout zijn er nu ook ‘subtiele’ stalen tafelpoten te krijgen. Bij EIKENvakman.nl vind je een hele mooie stalen tafelpoten serie: de Elegant serie. Dit zijn prachtige stalen tafelpoten, 1-op-1 vergelijkbaar met onze robuuste stalen tafelpoten op het gebied van kwaliteit & afwerking, echter in een subtiel formaat (4×10 cm). Ideaal geschikt voor een elegante eiken tafel met een foutvrij eiken tafelblad!