verlichting-tijdens-de-donkere-winterdagen

Met name in de donkere tijd van het jaar, in de herfst en winterperiode, kun je het thuis gezelliger en leuker maken door extra warmte in het interieur te creëren. Dit kan op tal van manieren. Welke methoden zijn het makkelijkst uit te voeren en hebben het meeste effect? We hebben vijf manieren voor je op een rijtje gezet om jouw huis op een gemakkelijke en voordelige manier van extra sfeer en warmte te voorzien!

1. Pas de verlichting aan

Warmte creëren in het interieur kun je goed doen door de verlichting aan te passen. Schaf enkele mooie led lampen met dimmers aan, of plaats led strips op de plafond randen of op keukenkastjes. Zo ontstaat er direct een gezellige warme sfeer. Zeker als je voor stijlvolle en intieme kleuren kiest als rood, paars of donkerblauw. Staande lampen met lampenkappen zijn ideaal om een leeshoekje of ontspanningshoekje te maken, waar je lekker een boek kunt lezen of even tot rust kunt komen. Fraaie en eigentijdse lampenkappen kun je in allerlei stijlen voordelig kopen op lampenlicht.nl. Bezoek nu lampenlicht.nl voor de mooiste aanbiedingen en exemplaren!

2. Geef de muren en het plafond een nieuw kleurtje

Naast door lampen met lampenkappen aan te schaffen, kun je een warme sfeer in huis ook realiseren door de muren van een nieuwe en frisse laag verf te voorzien. Vooral contrasten zijn mooi en zorgen voor gezelligheid en een warme, vrolijke atmosfeer. Zo kun je één wand bijvoorbeeld donkerrood verven, wat een mooi contrast creëert met de lichte muren in de rest van jouw woning.

3. Schaf een sfeerhaard aan

De winterdagen figuurlijk én letterlijk warm doorkomen, doe je door een mooie sfeerhaard te kopen. Dat kan een elektrische haard zijn, een gashaard of een pelletkachel. Het knisperende vuur en de vlammen brengen meteen vrolijkheid en gezelligheid de woonkamer in. En: het is aangenaam warm in de kamer!

4. Kies voor meer flora en fauna in de woonkamer

Donkere, lege en saaie interieurs maken je in de najaars periode niet veel blijer. Zorg daarom voor de nodige grote planten en bloemen in huis als het buiten grijs en grauw is. Niet alleen heeft onderzoek bewezen dat je hierdoor minder stress ervaart en je relaxter voelt. Ook zorgen planten en bloemen in de woonkamer voor extra frisse lucht en een schonere atmosfeer. Ze dragen dus bij aan een gezonder binnenklimaat!

5. Koop of ontwerp zelf een unieke boekenkast van hout

Maak zelf en fraai meubelstuk, dat er fris uitziet en licht van kleur is. Vooral een eigen boekenkast van hout te ontwerpen (of te kopen), helpt om het in huis gezelliger te maken. Boekenkasten komen sfeervol en stijlvol over en dagen je uit om te relaxen met een mooie boek erbij. Een prima optie dus voor een extra warme atmosfeer!