wijngebieden

Wijn drinken we allemaal wel eens. Of het nou een lekker rood wijntje is met een diner, of een ander wijntje openmaken om een speciale gebeurtenis te vieren met vrienden en familie. Vele mensen hebben hierdoor grote belangstelling gekregen voor wijn. Ze gaan zich verdiepen in de soorten wijn, de smaken en alle andere relevante informatie. Dit zie je vooral terug bij mensen die grote wijn collecties hebben verzameld of geërfd hebben van een familielid. Nu willen ook steeds meer ‘gewone’ mensen, die niet zoveel met wijn te maken hebben, meer over wijn te weten komen. 

Wat is een betere manier om meer kennis op te doen van wijn, dan de plekken te bezoeken waar deze wijn wordt geproduceerd? Hieronder vind je een paar van de beste wijngebieden van het jaar om te bezoeken!

Frankrijk

Frankrijk heeft een van de grootste producties van wijn van de wereld. Met een geschiedenis die veel te maken had met grote vorsten en kerken die gigantische wijn collecties hadden, is het geen verrassing dat het land gespecialiseerd is in de productie van wijn. Ze hebben hun rijke geschiedenis van wijn meegenomen tot het heden, en met deze kennis hebben ze een van de hoogste kwaliteiten wijn die je kan krijgen op de wereld. De omstandigheden zijn ook goed afgesteld voor wijn. Er is genoeg neerslag voor de groei van druiven die bij productie gebruikt worden en genoeg verschillende producenten om de markt om de concurrentie, en per extensie de kwaliteit, hoog te houden. Dit zorgt ervoor dat Frankrijk geniet van heerlijke wijn en een grote speler is op de wijnmarkt.

Spanje

Spanje heeft een van de beste wijngebieden voor grotendeels dezelfde reden als Frankrijk. Ook Spanje kent een rijke geschiedenis van wijn en een gunstig klimaat voor de productie van wijn. De soorten wijn die geproduceerd worden zijn heel anders dan Frankrijk. Spanje geniet van een warm klimaat wat goed is voor exotische druiven, terwijl Frankrijk meer standaard druiven produceert vanwege de hoge neerslag. Er is er geen beter dan de ander in dit geval. De smaak van de consument is het enige wat uitmaakt bij de keuze welke wijn in de wijnkoeling te stoppen.

Italië

Italië is wellicht wel de beste producent van wijn op de wereld. Ze zijn de nummer een van de grootste exporteurs van wijn op de hele lijst van wijngebieden. Daarnaast is Italië de perfecte combinatie van alles wat Spanje en Frankrijk goede wijnproducenten maakt. Ze hebben misschien zelfs een rijkere geschiedenis dankzij het Romeinse Rijk, en het klimaat biedt beide genoeg zonlicht en genoeg neerslag. Door deze punten zou je kunnen beargumenteren dat Italië zelfs de allerbeste producenten is van wijn in de wereld, en daardoor de beste wijngebieden heeft van de wereld.