kindvriendelijke vloeren

Er zijn veel soorten vloeren beschikbaar om uit te kiezen. Als je echter kleintjes hebt die rondrennen en spelen, is het verstandig om voor een ​​kindvriendelijke vloer optie te kiezen. Bovendien bieden veel kindvriendelijke vloertypes verschillende voordelen. Sommige vloermaterialen kunnen ze beschermen tegen harde vallen en allergieën, terwijl andere voor ouders eenvoudigweg gemakkelijker te onderhouden zijn. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het jouw leven een stuk gemakkelijker kan maken en de kwaliteit van het leven van je gezin zal beïnvloeden. En dus keken we rond bij experts als Floorhouse Wommelgem voor de beste tips!

Houten vloeren

Hardhouten vloeren bieden een echt natuurlijke kindvriendelijke optie… en zien er ook nog eens prachtig uit! Massief hardhout biedt een niet-giftig vloermateriaal om een ​​betere binnenluchtkwaliteit in je huis te garanderen en is ook vrij gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Hardhouten vloeren verhogen ook gegarandeerd de verkoopwaarde van een huis. 

Daarnaast is hardhout ook veel minder poreus waardoor het de groei van bacteriën remt. Tenzij je ernstige waterschade ondervindt, gaat hardhout vele jaren mee en kan het worden gerepareerd door te schuren en zelfs opnieuw te worden gebeitst.

Het enige nadeel van hardhout is dat het gevoeliger is voor krassen door speelgoed. Houten vloeren hebben ook een relatief hard oppervlak, dus het is niet ideaal voor huishoudens met jonge peuters die nog vaak vallen.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn een fantastische kindvriendelijke vloer en bieden veel voordelen. Om te beginnen is laminaat redelijk betaalbaar voor ouders die op zoek zijn naar een hoogwaardige vloer look zonder de hoofdprijs te moeten betalen. Laminaatvloeren lijken zelfs sterk op echte hardhouten vloeren.

Laminaat heeft ook een beschermende krasvaste laag en is stootvast met een kern van vezelplaat met hoge dichtheid of vezelplaat met gemiddelde dichtheid, wat betekent dat het kan beschermen tegen vallende voorwerpen. Het is ook vlekbestendig in het geval van gemorste drankjes of rommelige kleine handen en is uitzonderlijk gemakkelijk te onderhouden.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan laminaatvloeren. Een nadeel is dat het behoorlijk glad kan worden als het nat is, wat een gevaar kan zijn voor kinderen in verband met uitglijden. 

Vinylvloeren

Net als laminaatvloeren, zijn vinylvloeren erg makkelijk te leggen en gemakkelijk te onderhouden door deze eenvoudigweg te stofzuigen en daarna te dweilen. Vinylvloeren zijn ook extreem waterbestendig en morsbestendig, wat betekent dat als kinderen kommen yoghurt over de keukenvloer morsen, deze vloer het aan kan. Het is verder een niet-poreus materiaal dat schimmelbestendig is en de groei van bacteriën verhindert. 

Rubberen vloeren

Rubberen vloeren bestaan uit een rubber composiet dat perfect is voor de speelkamer van een kind, en biedt een veerkrachtig, schokabsorberend materiaal voor tuimelende peuters en luidruchtige kinderen. Ze zijn ook vervaardigd in tegelvorm, waardoor ze eenvoudig te installeren zijn en gemakkelijk schoon te maken zijn met slechts wat warm water en een doek. Rubber vloeren hebben ook een hoge dichtheid, wat het geluidsniveau zal dempen. Uiteraard is dit geen vloer voor een grote ruimte, maar specifiek voor plekken waar kinderen veel spelen!

Vloerbedekking

Soms moet je gewoon zachtheid onder je voeten hebben. En vloerbedekking biedt deze zachtheid en is daardoor een leuke kindvriendelijke optie voor huishoudens, omdat ze kleine knieën en handen beschermen terwijl ze kruipen. Toch kent vloerbedekking best veel nadelen, zoals allergenen en vuil. Bovendien zijn ze moeilijk schoon te houden. In plaats daarvan raden we aan om een ​​van de bovenstaande kindvriendelijke opties te gebruiken en er een vloerkleed overheen uit te rollen om hetzelfde effect te bereiken.