verkopen huis

Wil jij jouw huis graag te koop zetten? Dan wil je natuurlijk jouw huis zo mooi mogelijk in beeld brengen. Je wilt tenslotte dat mensen jouw huis komen bezichtigen en de kans hierop is groter als jouw woning goed gepresenteerd wordt. Waar foto’s hierbij enorm belangrijk zijn, is het tegenwoordig ook zeer verstandig om gebruik te maken van een woningvideo. Waarom dit zo is? Je lees het hieronder!

Aandacht van potentiële kopers langer vasthouden

Waarom een woningvideo belangrijk is als je jouw huis graag zou willen verkopen? Omdat bewegende beelden ervoor zorgen dat de aandacht van potentiële kopers langer wordt vastgehouden. De kans is dan ook groot dat mensen die de woningvideo zien, deze hele video afkijken. Ze zijn dan vaak benieuwd naar wat er nog meer allemaal te zien is op de video. En dat is een groot voordeel, want op deze manier kun je mensen wellicht sneller enthousiast maken. 

Goed de sfeer overbrengen

Een woningvideo is ook goed om in te zetten omdat je hiermee goed de sfeer van de woning kunt laten overbrengen. Een woningvideo geeft een reëel beeld van hoe de woning eruitziet, waardoor de kijkers al snel merken wat voor sfeer de woning met zich mee brengt. Op deze manier kunnen de kijkers al snel bepalen of dit wel of niet is waar zij naar op zoek zijn. 

Je kunt extra informatie bieden

Als er een woning in de verkoop staat, kun je vaak wel het een en ander vinden aan informatie. Bijvoorbeeld de plattegrond van de woning en de foto’s. Echter kan een video de potentiële koper een nog veel completer beeld geven. Je kunt middels een video namelijk meer informatie geven. Zo kun je in een video bijvoorbeeld beter zien wat de looproute is, hoe de kamers ten opzichte van elkaar liggen en hoe het bijvoorbeeld zit met de ramen en deuren in de woning. Dit is zeker een voordeel, want door middel van een woningvideo geef je de potentiële koper dus het complete plaatje. 

Hoe maak je een woningvideo?

Er zijn verschillende manieren om een woningvideo te maken. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar je kunt het ook uitbesteden. Wil je graag zelf een leuke video maken van jouw woning? Dan is het natuurlijk van belang dat je een video maakt van goede kwaliteit. Wat handig is om te doen, is om te filmen aan de hand van een zogenaamde ‘walkthrough; Hiermee wordt bedoeld dat je de kijkers een rondleiding door de woning geeft en hen enthousiast kunt maken. Meestal wordt er in een ‘walkthrough’ woningvideo niet gepraat, omdat de focus vooral ligt op het bewonderen van de woning. 

Zou je jouw woningvideo graag wat extra’s willen geven? Dan kan het ook een idee zijn om hiervoor een drone te gebruiken. Met een drone kun je spectaculaire beelden schieten, waardoor je jouw woningvideo echt kunt onderscheiden. Met behulp van een drone zou je bijvoorbeeld mooie beelden vanaf bovenaf kunnen maken. Dit is vrij uniek en daarom is de kans groot dat hierdoor potentiële kijkers sneller positief verrast worden. Wellicht leidt dit dan ook wel sneller tot een bezichtiging. Op zoek naar een goede drone? Drones bij Droneland.nl zijn dan zeker de moeite waard om te bekijken. Let er wel op dat als je gaat filmen met een drone, je jezelf wel aan een aantal belangrijke regels moet houden. Mocht je voor deze optie kiezen, lees jezelf hier dan wel goed over in!

Kortom: een woningvideo heeft meerdere voordelen. Het kan dan ook zeker een goede mogelijkheid zijn om hiervoor te gaan. Wellicht is jouw prachtige huis zo wel binnen no time verkocht!