hoe leeg je eens septic tank

Je kunt beter te vroeg dan te laat je septic tank laten legen. Je septic tank zuivert sanitair (en soms huishoudelijk) afvalwater en veroorzaakt veel ongemakken als hij te vol zit. Zo krijg je bijvoorbeeld last van nare geuren in huis en spoelen je afvoeren minder goed door. Is het tijd om jouw septic tank te laten legen? Neem dan een ontstoppingsbedrijf zoals Michel Doorn in de arm. De experts van Michel Doorn onderhouden en legen je septic tank, zodat jij nooit in de stank zit. Wil jij meer weten over jouw septic tank? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je meer over hoe je dit alternatief op riolering onderhoudt.

Waarvoor dient een septic tank?

Een septic tank – ook wel bekend als een septische tank, een septische put of zelfs als een beerput – is een ondergrondse tank die al je afvalwater gedeeltelijk zuivert, voordat het in een sloot of beek terecht komt. Heel zelden wordt afvalwater dat door een septic tank wordt gereinigd naar het riool afgevoerd, maar meestal niet. Septic tanks dienen vrijwel altijd als vervanging voor standaard riolering, bijvoorbeeld als je in een afgelegen gebied woont. Op het moment dat een septic tank water reinigt, blijven er afvalstoffen achter. Die afvalstoffen hopen zich op, totdat je septic tank uiteindelijk moet worden geleegd.

Hoe ziet een septic tank er vanbinnen uit?

Aan de binnenkant van een septic tank bevinden zich drie lagen:

  • De bovenste laag bestaat uit drijvende stoffen zoals olie en vet;
  • Daaronder bevindt zich een laag water;
  • De onderste laag bestaat uit vaste afvalstoffen, die door middel van een zuurstofloos proces langzaam verteren.

Wie kan jouw septic tank legen?

Hoewel de onderste laag van afvalstoffen in je septic tank langzaam verteert, is dit bij de drijvende stoffen niet het geval. Daarbij gaat het anaeroob (zuurstofloos) verteringsproces vaak niet snel genoeg om de hoeveelheid afvalwater die wij dagelijks doorspoelen bij te houden. Daarom moet je eens in de zoveel tijd je septic tank laten legen. Hiervoor kun je terecht bij een specialistisch ontstoppingsbedrijf uit Noord Holland: Michel Doorn. De monteurs van dit bedrijf hebben de gerichte kennis om ieder rioolprobleem (meestal) binnen een half uur op te lossen. Ze bieden een uitstekende septic tank service en kunnen je daarbij goed adviseren over hoe je kleine problemen verhelpt of grote problemen zelfs voorkomt. Wil jij jouw septic tank laten controleren of legen? Neem dan contact op met Michel Doorn!