winter interieur

Het moment dat het winter wordt, is altijd het moment waarop we iets ‘moeten’ gaan veranderen in ons huis. Het is erg prettig om onze woon-, slaap- en badkamer lekker winterklaar te maken, maar het is elk jaar weer een vraag hoe winterklaar er voor dat jaar uitziet. Gelukkig ben je bij dit blog terechtgekomen! Wij geven je graag een aantal tips en adviezen over hoe jij jouw huis dit jaar weer winterklaar gaat krijgen. Lees vooral gauw verder!

Breng buiten naar binnen

Een uitspraak die vooral past bij het winterklaar maken van je huis van dit jaar is ‘breng buiten naar binnen’, maar waarom eigenlijk? Het is de laatste jaren steeds populairder om de natuur te betrekken in je huis, maar in de praktijk komt hier vaak niet heel veel van terecht. Wat bedoelen we eigenlijk met de natuur in je huis? Dit zien we in de praktijk vaak terug in plantrijke kamers en huizen vol bloemen. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw inrichting er een stuk frisser en levendiger uitziet. Als jij je huis winterklaar wilt maken in dit jaar, is het een echte aanrader om wat planten en bloemen in jouw huidige inrichting te gaan verwerken. 

Varieer met licht

Ook is de variatie in licht de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Waar lampen vroeger een functioneel doel dienden, zijn ze er nu ook gewoon voor de sier. Een leeslamp is niet meer per se een object om een stoel onder te zetten en jouw eettafel hoeft ook echt niet meer onder een hangende lamp te staan. Je kunt er tegenwoordig veel makkelijker voor kiezen om het licht in jouw huis los van je meubels en andere delen van je inrichting te plaatsen. Zo kun je met een paar mooie hanglampen van Sfeer.nl al een heel andere sfeer naar jouw huis brengen!

Lekker warm?

Tot slot helpt het jouw interieur om zaken als warme dekens op je bank of tafel te leggen. Dit laat niet alleen zien dat jouw interieur een warme, comfortabele uitstraling heeft, maar ook dat jouw inrichting hoe dan ook winterklaar is!