tweedehands shoppen

Auto’s, fietsen, scooters en zelfs tweedehands trapliften zijn makkelijk te verkrijgen via het internet. Platformen zoals  Bol.com, Facebook en natuurlijk Marktplaats bieden mensen de mogelijkheid om spullen tweedehands te verkopen.  Spullen die je niet meteen van de winkel nieuw koopt hebben als grootste voordeel dat ze over het algemeen voor een veel lagere prijs worden verkocht. Echter hebben tweedehandse producten ook nadelen.

Kwaliteit

Afhankelijk van het product dat je tweedehands koopt, loop je het risico dat het artikel niet meer naar behoren functioneert. Of dat het alleen in de eerste maanden of jaren werkt naar behoren. En daarna sneller dan je verwacht begeeft.

Hygiëne

Een ander nadeel van tweedehandse producten is dat het in veel gevallen niet hygiënisch is.  Het product is al enige tijd gebruikt door andere personen. Kussens, dekens, matrassen en bijvoorbeeld kammen kun je beter wegens hygiënische omstandigheden niet tweedehands aanschaffen. Maar auto’s, fietsen of trapliften kopen die tweedehands zijn is natuurlijk geen probleem. Schoonmaken voor gebruik is al genoeg.

Geen garantie

Misschien wel het grootste nadeel van tweedehandse producten is dat de verkopers in de meeste gevallen geen  bon meer hebben of meegeven. Hierdoor is het moeilijk om het product om te ruilen of te retourneren wanneer het kapot is. En dat is sonde. Wat als je een product nieuw koopt kan je er altijd zelf voor kiezen wat je met de bon uiteindelijk doet.

Op het internet zijn steeds meer goede websites te vinden waar het mogelijk is om tweedehandse spullen te kopen. Op dit moment zijn Facebook, Marktplaats en Bol.com populaire platformen voor mensen die voor een lagere prijs artikelen willen kopen. Echter kan dat ook nadelen met zich meebrengen. Als je het niet erg vindt dat de kwaliteit snel achteruit kan gaan, een aantal producten niet zo hygiënisch zijn om tweedehands aan te schaffen, en je in de meeste gevallen geen garantie meer hebt, dan is online tweedehandse artikelen scoren voor jou geen probleem.