beginnende klusser

Zijn er een aantal klusjes die gedaan moeten worden en wil je hier graag zelf aan de slag mee gaan? Als je nog een beginner bent in klussen, kan het best even lastig zijn om te bepalen wat je dan allemaal nodig hebt. In ieder geval is het belangrijk om te onthouden dat het allemaal begint bij goed gereedschap. Welke gereedschappen onmisbaar zijn als beginnende klusser? Lees snel verder, je leest het hier. 

Schroevendraaiers

Waar je absoluut niet zonder kan als beginnende klusser, zijn schroevendraaiers. Het is dan ook goed om niet maar één soort schroevendraaier te hebben, want je zult zien dat je er meerdere nodig gaat hebben. Denk bijvoorbeeld in ieder geval aan een kruiskopschroevendraaier, platsteek schroevendraaier en sleufschroevendraaier. 

Schroevenset en pluggen

Uiteraard heb je ook een goede schroevenset nodig als je gaat klussen. Zorg ervoor dat je verschillende soorten schroeven tot je beschikking hebt, want voor elke klus kan weer een ander soort schroef nodig zijn. En vergeet ook niet om doosjes pluggen in huis te halen, je weet nooit wanneer je deze nodig hebt.

Hamer

Een van de belangrijkste gereedschappen die echt niet in jouw gereedschapskist mag ontbreken als je gaat klussen, is een hamer. Een hamer heb je nodig om spijkers ergens in te slaan. Je kunt hierbij kiezen voor een standaard hamer, maar het is ook een mogelijkheid om voor een klauwhamer te gaan. Deze hamer kan goed van pas komen als je spijkers wilt verwijderen. 

Boormachine

Wat je ook zeker moet hebben als beginnende klusser, is een goede boormachine. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een accuboormachine. Een boormachine is handig om gaten te boren in hout, muren of in andere materialen. Zorg er ook voor dat je goede boortjes hebt die hierbij passen. 

Rolmaat

Gereedschap dat ook goed van pas kan komen als je gaat klussen, is een rolmaat. Dit komt namelijk vaker van pas dan je denkt. Bij ieder klusje kan het handig zijn om een rolmaat te hebben, dus zorg er zeker voor dat deze in je gereedschapskist zit. Dan kun je zo nodig altijd even snel wat meten.

Zaag

Als klusser kan ook een zaag goed van pas komen. In de eerste instantie kan het genoeg zijn om een handzaag te hebben, want deze kun je al voor veel verschillende klusjes gaan gebruiken. Bedenk maar even hoe vaak het nodig is om even wat door te zagen. 

Tangen

Iets wat je ook ongetwijfeld wel eens nodig zult hebben tijdens het klussen, zijn tangen. Zorg er dus voor dat je een paar goede tangen tot je beschikking hebt. Aan welke soort tangen je hierbij kunt denken? Als beginnende klusser is het goed om in de eerste instantie een nijptang, kniptang, combinatietang en waterpomptang te hebben. 

Binnenkort de touwtjes in handen nemen en beginnen met al die klusjes? Dan is het in ieder geval aan te raden om de bovenstaande gereedschappen te hebben. Dit is namelijk een goede basis voor jouw gereedschapskist. Ben je op zoek naar kwalitatief goede gereedschappen? Dan kun je zeker even kijken naar Festool gereedschappen.