sauna-in-de-badkamer

Het nut van een eigen sauna in de badkamer

Een van de huidige trends op het gebied van badkamers is het inbouwen van een privésauna. Steeds meer Nederlanders kiezen hiervoor, omdat een eigen sauna in de badkamer nogal wat voordelen heeft. Niet alleen is een privésauna heerlijk comfortabel, ook jouw gezondheid heeft er profijt van. Sauna’s hebben tal van bewezen gezondheidsvoordelen. Ook hoef je geen abonnement bij een saunaclub meer te nemen, wat je op termijn geld gaat besparen. Voor een lekkere saunabeurt hoef je voortaan de deur niet meer uit. En, ook dat is fijn, met een eigen sauna in de badkamer wordt jouw huis natuurlijk flink meer waard. Een eigen sauna in de badkamer is dan ook een investering die zich snel weer terugbetaald.

Mogelijkheden voor plaatsing van een eigen sauna

Maar wat zijn precies de mogelijkheden voor het plaatsen van een eigen sauna in de badkamer? Via een gespecialiseerd online woonmagazine kun je veel inspiratie opdoen. Zo kun je kiezen uit diverse comfortniveau. Een kleine basic sauna voor één persoon zorgt ervoor dat je ruimte overhoudt voor een douche of bad. Maar heb je toch al een grote badkamer of voldoende ruimte om de bestaande badkamer te vergroten, dan is een grote privésauna voor meer personen een luxe mogelijkheid. In plaats van een sauna is ook een stoombad of infraroodcabine plaatsen een aardig alternatief. Overigens kun je een eigen sauna in de badkamer zo duur maken als je zelf wilt. Kies je voor het zelf plaatsen van de sauna, als je tenminste een handige klusser bent, dan kun je veel geld besparen. Ook is er een ruime keuze qua merken, een al dan niet luxueuze afwerking of kant-en-klare sauna’s. Je maakt het jezelf en eventueel jouw partner dus zo moeilijk, gemakkelijk, duur of voordelig mogelijk als je zelf wilt of wenst.

Meer inspiratie opdoen

Op het internet zijn op tal van woonsites, in diverse woonmagazines en op gespecialiseerde websites inspirerende ideeën en handige stappenplannen te vinden om jouw droomsauna in de badkamer te plaatsen. Kijk vooral goed rond en vind het voor jou beste idee. Je zult ontdekken dat de opties eindeloos zijn en dat er altijd wel een sauna is die precies past binnen jouw droominterieur.