keukenvloer

Wil je met je interieur meegaan met de laatste trends, dan ontkom je ook niet aan de vloer trends 2019. Wilde je toch net een nieuwe vloer kopen, dan loont het zeker de moeite om diverse woonkamer vloer ideeën door te nemen. Via woonbladen en woonwebsites kom je op de laatste woonkamer vloer ideeën en kun jij binnenkort je nieuwe vloer leggen. Maar wat zijn momenteel de vloer trends 2019?

Gietvloer

De gietvloer is al een tijdje een trend en zal dat voorlopig ook wel blijven. Dat is ook wel logisch, want een gietvloer ziet er zeer strak uit en is ontzettend gemakkelijk te onderhouden. De vloer is gegoten, dus je hebt geen last van naden in de vloer waar vuil en stof tussen blijft hechten. Het is een vloer met een betonlook, maar je kunt er wel diverse kleuren doorheen laten mengen. Hoewel de vloer best wel tegen een beetje vocht kan, blijft een gietvloer toch gevoelig voor veel vocht en krassen. Ook kan niet onder elke soort gietvloer vloerverwarming aangebracht worden. Dit zijn zaken om rekening mee te houden bij een nieuwe vloer kopen. 

PVC vloer

De PVC vloer is absoluut één van de vloer trends 2019. De vloer zelf heeft wel iets weg van een laminaatvloer, maar de vloerpanelen zijn veel flexibeler. Een PVC vloer bevat geen natuurlijk materiaal zoals hout, maar is volledig van kunststof. Hierdoor is de vloer zeer duurzaam en beschadigen gaat ook moeilijk. Vloerverwarming past hier moeiteloos onder en betreffende het design heb je ontzettend veel keuze. Een PVC vloer met een houtlook is niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Een PVC vloer zorgt tevens voor een akoestische isolatie. 

Kurk

Kurk is toch iets vanuit de jaren 70? Inderdaad, maar het is vandaag de dag weer helemaal trendy. Dit komt omdat je niet meer gebonden bent aan de typische bruine kleur. Kurk is tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Wil je een nieuwe vloer leggen? Kurk is ook heel gemakkelijk te leggen. Er zijn tegenwoordig kurktegels en kurkparket te koop die je net als laminaat gemakkelijk in elkaar kunt klikken. Verder past kurk helemaal bij de huidige tijd waarin duurzaamheid belangrijk is. Kurk is volledig milieuvriendelijk en recyclebaar. Een krukvloer is bestand tegen vocht en voelt altijd warm aan.