relaxfauteuils

Een fauteuil is een echte toevoeging aan elke woonkamer. Hij is erg comfortabel en geeft daarnaast meer uitstraling aan de kamer als geheel. Er zijn verschillende soorten en maten fauteuils, waardoor het soms lastig kan zijn om iets te kiezen wat bij jou past. Daarom willen we je in deze blog laten zien welke verschillende soorten er zijn, zodat je zelf een fauteuil kan kiezen die bij jou past!

Relaxfauteuil 

Zoals de naam al doet vermoeden is de relaxfauteuil uitermate geschikt om lekker in te relaxen. De nadruk bij dit type fauteuil ligt op comfort maar ook de uitstraling is natuurlijk niet onbelangrijk. Dit type fauteuil heeft in veel gevallen en uitschuifbare voetenbank waardoor je lekker onderuit kan gaan liggen. Denk er wel aan dat de stoel meestal naar achter uitklapt waardoor je wel genoeg ruimte aan de achterkant wil overhouden. Ben je op zoek naar een mooie fauteuil? Kijk dan eens rond in de collectie van Profijt Meubel. Met een groot aanbod aan fauteuils is er voor iedereen wel iets te vinden.

Oorfauteuil

De oorfauteuil kenmerkt zich door een langere rugleuning die in de meeste gevallen aan beide kanten een klein beetje uitsteekt, in de vorm van een oor. Dit soort fauteuils nemen een stuk minder ruimte in beslag dan de relaxfauteuil. Je kan er niet mee achterover liggen, maar in plaats daarvan zit je altijd goed rechtop op een oorfauteuil. Hierdoor heb je een goede houding waardoor je je rug niet teveel belast. Vooral voor mensen met rugklachten is dit een echte aanrader. 

Draaifauteuil

Een draaifauteuil heeft veel weg van een relaxfauteuil. Het grote verschil zit hem in de stoelpoot, waar een draaifauteuil maar één van heeft. Daardoor kan je volledig ronddraaien op een draaifauteuil. Dit gaat wel ten koste van het ingebouwde voetenbankje die meestal niet is ingebouwd in een draaifauteuil. 

Clubfauteuil

De clubfauteuil is aan zijn naam gekomen doordat de fauteuil vroeger vaak was te zien in nachtclubs. Deze fauteuils zijn een stuk breder dan de rest van de fauteuils waardoor je er met 2 personen knus op kan zitten. 

Inspiratie

Ben je nog op zoek naar meer ideeën en inspiratie voordat je besluit wat voor fauteuil geschikt is voor jou? Loop dan eens een woonwinkel binnen en bekijk daar het assortiment. Woon je in Noord-Nederland? Dan loont het om een keer naar de Woonboulevard Groningen te gaan. Met veel verschillende winkels is er voor iedereen wel een fauteuil te vinden die aan zijn of haar wensen voldoet.