gratis woz bezwaar laten maken

Wil je minder belasting betalen over je huis? Dan kun je proberen bezwaar te maken tegen jouw WOZ-beschikking. De gemeente schat jaarlijks wat jouw huis waard is, maar het komt wel eens voor dat ze er volledig naast zitten. Bezwaar maken kan je heel wat geld schelen. Zelf WOZ bezwaar maken kost veel tijd dus waarom zou jij het zelf doen als je het ook gratis kan uitbesteden? Gratis, hoe en door wie?   

Waarom een externe partij?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je bezwaar tegen de WOZ-waarde zelf in te dienen. Dit kan echter erg lastig zijn, omdat je hierbij vaak tegenover een ervaren medewerker van de gemeente staat. Bovendien is het zo dat de gemeente vaak alleen maar afgaat op het advies van hun eigen deskundigen.

Door gebruik te maken van een externe partij, ben je verzekerd van iemand die precies weet hoe het WOZ-systeem werkt en wat voor informatie er nodig is om ervoor te zorgen dat je bezwaar slaagt. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de kosten, want veel externe partijen bieden gratis bezwaarschriften aan.

Hoe kies jij een goede partij?

Het is verstandig om je WOZ-bezwaar in te dienen bij een erkende bezwaar instantie. Dit is een instantie die is aangesloten bij de Vereniging van Bezwaar Instanties en gespecialiseerd is in het indienen van bezwaren tegen de WOZ-waarde. Deze instanties stellen een deskundig team samen dat jou helpt bij het opstellen van je bezwaarschrift en ervoor zorgt dat jouw bezwaar zo snel mogelijk wordt afgehandeld.

De juiste partij voor jouw WOZ-beschikking

MaakWOZbezwaar.nl is dé specialist in WOZ en bezwaar maken. Dit doen zij onder andere voor particuliere woningbezitters en huurders. Door succesvol bezwaar te maken tegen jouw WOZ waarde, bespaar je als woningeigenaar niet alleen op de OZB-belasting, maar ook op de inkomsten- en waterschapsbelasting. Zij ontzorgen en helpen jou graag in deze procedure en dat doen ze ook nog eens volledig gratis voor jou.

Hoe kan het gratis zijn?

Als de WOZ-waarde wordt verlaagd, betaalt jouw gemeente de proceskosten aan. De gemeente is bij wet verplicht de proceskosten te vergoeden wanneer de WOZ-waarde wordt verlaagd. Indien het bezwaarschrift door de gemeente wordt afgewezen (de WOZ-waarde wordt niet verlaagd) draagt MaakWOZbezwaar.nl de kosten van de procedure (WOZ bezwaar no cure no pay).