De beste zwembaden voor je tuin

Een duik diep in de zee en een wandeling langs de prachtige stranden van je favoriete vakantieland. Waarbij we voorheen vooral verlangde naar een ver vakantieland, zoeken we nu steeds vaker dicht bij huis. Daarom mag je best deze zomer wat meer investeren om van je eigen huis nog meer thuis te maken. Een zwembad in je tuin klinkt decadent, maar je hebt veel verschillende opties om voor een betaalbare prijs verschillende zwembaden in je tuin te installeren. We helpen je graag op weg. Lees je mee?

Gemak met een opblaasbaar zwembad 

De eerste gedachte die vaak naar boven komt bij de keuze van een zwembad is vaak een opblaasbaar zwembad. Deze zwembaden zijn niet alleen makkelijk te installeren, maar kun je ook net zo gemakkelijk weer afbreken. Naast het welbekende babybadje, waar je heerlijk met je voeten in kunt badderen, heb je ook veel andere verschillende opblaaszwembaden in allerlei vormen en maten. 

Door de ruime keuze aan opblaas zwembaden, is er voor ieder budget wel wat beschikbaar en kun je goed bepalen wat het beste past in jouw tuin. Wanneer je twijfelt tussen een opblaas zwembad of een zwembad met bijvoorbeeld een frame, dan moet je je wel goed bedenken dat de levensduur van een opblaasbaar zwembad wel wat korter is. Door de zon kan namelijk het bad op den duur wat gaan inzakken en dus ook zijn vorm verliezen. 

Een frame zwembad in de tuin

Wanneer je op zoek bent naar een zwembad met een iets langere levensduur dan één zomer, dan is een frame zwembad een prima optie om eens uit te proberen. Een frame zwembad is wat groter, waardoor je meer het idee krijgt dat je echt kunt zwemmen in plaats van badderen met je voeten tijdens een goed boek. Elk opzetzwembad heeft een eigen stijl, vorm en stevigheid waardoor je goed kunt kiezen welk zwembad het beste in jullie tuin past. 

Je moet bij een frame zwembad wel rekening houden met de ondergrond. Je kunt het zwembad namelijk op je gazon plaatsen, maar het is beter om het zwembad op een stevige bodem te zetten. Zo kun je een vlonder plaatsen of kiezen voor stenen om het zwembad op te plaatsen. Is het zwembad eenmaal gevuld, dan is het alleen nog een kwestie van bijhouden. Je hoeft het bad namelijk maar eens te vullen en je kunt het dan schoonhouden door middel van een pomp en tabletten. Ideaal! 

Jacuzzi: luxe dicht bij huis 

Ken je dat moment dat je op zoek bent naar een mooi hotel en dan ineens ziet dat ze óók een kamer met een jacuzzi bezitten? Je ziet jezelf daar al helemaal zitten met een glas prosecco en fijn gezelschap. Dit gevoel van pure ontspanning kun je ook gewoon dicht bij huis, ofwel thuis, creëren. Je kunt een jacuzzi ingraven in de tuin, maar je kunt ook kiezen voor een opblaasbare spa. Het grote voordeel hieraan is dat je deze zelf kunt opzetten, maar ook net zo gemakkelijk kunt afbreken. Een jacuzzi mag dan best wat kosten aan elektriciteit, maar een nachtje in een hotel mét jacuzzi ook. Kies je dan voor korte- of lange termijn geluk?