tuin klaar maken voor de zomer

De zomer is al een tijdje in volle gang en we hebben al een aantal mooie, zonnige dagen achter de rug. Heb jij ook zo’n zin om lekker te genieten in je achtertuin, maar is deze eigenlijk nog niet helemaal zomerklaar? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertel ik je hoe je jouw tuin snel klaar maakt voor de zomer!

De tuintegels schoonmaken

Als je tegels in de tuin hebt liggen en je hebt ze na de winter nog niet schoongemaakt, dan zullen ze ongetwijfeld nog groen uitstaan van de aanslag. Dit is natuurlijk een doorn in het oog als je lekker wilt kunnen genieten van je tuin en het is dan ook voor veel mensen het eerste dat ze aanpakken als ze hun tuin klaarmaken voor de zomer. Er zijn verschillende manieren om de tegels goed schoon te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld een hogedrukspuit gebruiken. Dit wordt doorgaans beschouwd als de meest doeltreffende manier. Als je geen hogedrukspuit hebt, kun je de tegels ook schoonmaken door ze te schrobben met een harde bezem. Maak daarbij gebruik van groene zeep. Dit is namelijk een natuurlijk product dat geen schade aanricht aan de bloemen en planten in je tuin.

Tijd voor nieuwe tuinmeubelen

Zijn je huidige tuinmeubelen af of ben je er stiekem wel een beetje op uitgekeken? Dan is het een goed plan om te overwegen om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen. Op interieur-websites en op social media, zoals Instagram en Pinterest, is een hoop leuke inspiratie te vinden. Ga je voor een fijne loungeset of kies je voor een lekker ligbed, zoals dit heerlijke ligbed van Fonteyn.

Planten en bloemen

In een tuin mogen planten en bloemen natuurlijk niet ontbreken. Planten kun je eigenlijk het beste in het voorjaar al planten omdat deze nog een tijdje nodig hebben om tot bloei te komen. Heb je niet zulke groene vingers of wil je niet al te veel tijd besteden aan het verzorgen van het groen in je tuin? Er zijn verschillende planten die weinig onderhoud behoeven, zoals Leliegras en de Zonnehoed.
Wil je meer tips om je tuin zomerklaar te maken of ben je op zoek naar nieuwe tuinmeubelen voor jouw tuin? Bezoek dan eens de website van Fonteyn.