kast op maat

Veel mensen kiezen voor een kast op maat. De belangrijkste reden hiervoor is dat er geen enkele concessie gedaan hoeft te worden met betrekking tot de wensen. Je bent hierbij bijvoorbeeld niet gebonden aan standaard afmetingen. Zo voorkom je namelijk dat er verloren hoeken of loze ruimtes in je woning ontstaan. Van die ruimtes die net te klein zijn om te gebruiken of iets neer te kunnen zetten maar wat wel ontzettende stofvangers zijn. 

Met een kast op maat is dit verleden tijd en kun je dus op de meest efficiënte manier omgaan met je beschikbare ruimte. Een kast op maat is dus een uitstekende investering!

Een kast op maat voor elk interieur

In ieder huis zijn wel plekken te vinden die perfect geschikt zijn om extra bergruimte te creëren maar waar een standaard kast met geen mogelijkheid in past. Door een kast op maat te laten maken, ben je van dit frustrerende euvel af. Bijkomend voordeel hiervan is dat door het laten vervaardigen van maatkasten iedere wens gerealiseerd kan worden. Dit heeft niet alleen betrekking op de afmeting van de kast maar ook met de kleurstelling, uitstraling of andere specifieke wensen. Het is dus altijd mogelijk om een kast op maat voor elk interieur te maken. Een interieurbouwer maakt de kast perfect op maat zodat alle beschikbare ruimte benut wordt. Bovendien wordt de kast mooi en op de gewenste manier afgewerkt, wat eenheid creëert met de andere meubels.

Optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte

Doordat je met een kast op maat optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte, geeft dit het een huis vaak een meerwaarde. Loze hoekjes zijn mooi opgevuld en weg gewerkt en daarnaast zijn maatwerk kasten ook nog eens een stuk mooier dan standaard kasten van de bouwmarkt of de Zweedse groothandel. Een kast op maat is dus een uitstekende investering! 

Bijkomend voordeel is dat je zelf kunt bepalen hoe je de kast wilt vormgeven en dan met name de vormgeving aan de binnenkant. Denk daarbij aan lades, planken, accessoires en verlichting. Daarnaast is een maatkasten laten maken is ook een zeer praktische keuze als je bijvoorbeeld een wat minder gangbare ruimte wilt inrichten. Bij een minder gangbare ruimte kun je bijvoorbeeld denken aan een kamer met een aflopend dak.

Diverse soorten maatkasten

Een inloopkast is vaak het eerste waar aan gedacht wordt bij een kast op maat. Ben jij hier ook naar op zoek kijk dan eens naar inloopkast Woninginrichting-aanhuis. Er zijn echter nog veel meer toepassingen mogelijk bij maatkasten. Om je wat inspiratie te geven, zetten we een aantal voorbeelden voor je op een rijtje:

 • Stellagekast op maat voor in de schuur of het tuinhuis
 • Boekenkast op maat
 • Buitenkeuken op maat
 • Een trapkast 
 • Kast onder een schuin dak
 • Een wijnkast in de kelder of onder de trap
 • Een scheidingswand die ook als kast fungeert
 • Keukenwand of wandenkast naar eigen ontwerp
 • Kledingkast op maat
 • Op maat gemaakte badkamermeubels
 • kast op maat  inclusief bureau