taxusplanten

In tuincentra zie je vaak door de bomen het bos niet meer, zo groot is de afdeling met verschilde soorten tuinaarde, potgrond, bodemverbeteraar, hydrokorrels, grind en zand. Dit is niet gek want in het tuincentrum verkopen ze veel verschillende soorten planten en producten. Iedere zak is bestemd voor een andere plantensoort. TaxusTopper.nl verkoopt alleen maar taxus. Zij hebben daarom ook dé bodemverbeteraar voor taxus.  

Samenstelling bodemverbeteraar 

TaxusTopper heeft lange tijd geëxperimenteerd met verschillende soorten ondergronden. Zij hebben geconcludeerd dat de ideale mix afhankelijk is van de originele ondergrond in de tuin. Zij hebben een mix van ingrediënten speciaal samengesteld voor Taxus baccata, welke geschikt is voor alle bodems in de Benelux. 

Vochtregelaar 

De pH en mineralensamenstelling van de bodem zijn relatief makkelijk te corrigeren met een nieuwe ondergrond. Het vochtgehalte in de bodem is helaas moeilijker te beïnvloeden, terwijl dit juist erg belangrijk is voor een taxusplant. Taxus kan doodgaan wanneer de bodem langdurig te vochtig is. Gewone potgrond is erg gevaarlijk voor taxusplanten. Deze mag u nooit gebruiken bij taxus! Het is samengesteld voor planten die veel water nodig hebben en nooit droog mogen komen te staan, het houdt daarom erg lang water vast. Taxus kan beter tegen droogte dan tegen langdurig natte grond. Voor taxus heeft u daarom een andere ondergrond nodig, een ondergrond met precies de juiste verhoudingen van ingrediënten.  

TaxusTopper bodemverbeteraar 

De afgelopen jaren hebben ze bij TaxusTopper een bodemverbeteraar ontwikkeld, geschikt voor heel de Benelux. De pH klopt en de bodemverbeteraar bevat een uitgebreide mineralenmix. In de mix zit ook hout van verschillende soorten bomen. Dit houdt wordt in de jaren na het planten variabel afgebroken, waardoor er verspreid over de tijd nieuwe mineralen vrijkomen. Hierdoor heeft de plant tot wel 10 jaar na het aanplanten voldoende voeding. Ook bevat de bodemverbeteraar schimmels, welke de wortels van de planten helpen om de mineralen goed op te nemen. Het organisch materiaal in de bodemverbeteraar zorgt niet alleen voor mineralen. Doordat dit organisch materiaal wordt omgezet, ontstaan er lege holtes in de grond. Hierdoor wordt de grond luchtig. Via een gangenstelsel van alle luchtbellen zal het water onder de planten beter wegvloeien. 

De taxusplanten van TaxusTopper zien er boven de grond altijd mooi en vol uit. Onder de grond moeten de planten er echter ook mooi bij staan. TaxusTopper zorgt daarom voor een mooi wortelgestel. Wanneer deze mooie planten vervolgens in de juiste bodem aangeplant worden, zal iedere haag prachtig worden. U kunt deze bodemverbeteraar voor Taxus voordelig kopen bij TaxusTopper.