screens installeren

Ben je op zoek naar manieren om je huis in de zomer koel te houden? Of verlang je naar meer privacy in huis, zonder dat je direct alle gordijnen hoeft te sluiten? Dan moet jij je echt eens verdiepen in screens, want deze kunnen echt een verrijking zijn voor elke ruimte. Ze zorgen namelijk niet alleen voor meer privacy, doordat men niet meer naar binnen kan kijken, maar maken het wel mogelijk dat jij nog naar buiten kunt kijken. Zo voel je je nooit opgesloten in je eigen huis. Waar kun je screens het beste laten plaatsen? We nemen het graag met je door.

Bij de slaapkamer

Hoewel je waarschijnlijk gordijnen in de slaapkamer hebt om de ruimte donker te maken, kunnen screens echt ontzettend handig zijn. Als jij bijvoorbeeld je kledingkasten in deze ruimte hebt staan, heb je licht nodig zonder dat iedereen je kan zien. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je buren kunnen meegenieten van jouw verkleedfeestje. Screendoek zorgt ervoor dat je precies genoeg daglicht hebt om je om te kleden, maar blokkeren het zicht van buitenaf. Deze kunnen trouwens ook goed de warme zonnestralen tijdens de zomer tegenhouden, zodat het koeler blijft in de slaapkamer.

De ontoegankelijke ramen

Heb jij een aantal ramen in huis waar je niet goed bij kunt? Misschien zijn het hoge ramen boven de trap of in de woonkamer waar allerlei meubelen voor staan. Hier kun je prima screens installeren, welke ervoor zorgen dat je meer privacy hebt. Dit zijn vaak ramen die een bijzondere vorm hebben en er enkel zijn om meer daglicht naar binnen te laten op donkere plekken.  Toch wil je hier niet altijd gezien worden, zoals wanneer je van de badkamer naar je slaapkamer langs de trapopgang loopt. Automatisch sluitende screendoek op maat zijn dan echt een uitkomst!

Bij de badkamer

Ook de badkamer is een prima plek om screens te laten installeren voor het raam. Als je al een screeninstallatie hebt kun je gemakkelijk zelf het screendoek vervangen. De meeste badkamers hebben slechts een klein raam waar je niet gemakkelijk doorheen kunt kijken en waarbij een screendoek dus wat overbodig is. Tegenwoordig zien we toch steeds meer nieuwbouwhuizen met badkamers voorzien van grote ramen. Dat staat natuurlijk ontzettend gaaf, maar soms wil je gewoon genieten van wat privacy. In dat geval zijn screens ideaal en als je raam naar binnen opent, kun je zelfs je raam openhouden tijdens het douchen.