leuke-woonwinkels-in-Europa
Europa heeft veel te bieden op het gebied van design en interieur. Maar waar je vind je leuke woonwinkels in Europa? En welke hippe steden in Europa staan bol van design? Laat je inspireren.
Design steden in Europa
In Nederland vind je veel hippe woon- en designwinkels. Toch is shoppen over de grens heerlijk voor het opdoen van nieuwe inspiratie. Milaan, Kopenhagen, Berlijn en Helsinki behoren tot de design steden in Europa.
Milaan
In Milaan vindt in april de jaarlijkse interieurbeurs Salone de Mobile plaats. Naast deze beurs is Milaan een toonaangevende design stad vanwege de kunstzinnige wijk Zona Tortona. In deze wijk werken veel jonge veelbelovende ontwerpers. Een van de leuke woonwinkels in Europa is De Padova. Deze bijzonder winkel in hartje Milaan laat volledig ingerichte woonkamers zien.
Kopenhagen
Ook kopenhagen is een feestje voor designliefhebbers. Overal in de stad is de typische Scandinavische stijl van minimalisme en pure eenvoud terug te vinden. Zet bij een bezoek aan de stad het Hay House, Designer Zoo en de Normann Copenhagen flagshipstore zeker op je lijstje. Deze woonwinkels bieden een veelzijdige collectie van pedaalemmers tot design meubels.
Berlijn
Voor meer Scandinavische interieurideeën kun je je hart ophalen in Berlijn. Berlijn associeer je misschien niet meteen met de hippe steden in Europa. Toch vind je in de stad een tal van hippe woonwinkels met Scandinavisch design zoals Vitra en Ting. Ga ook eens langs bij Schwesterhertz voor bijzondere woonaccessoires en originele geschenken. Cadeaus worden stijlvol verpakt voor een extra feestelijke tintje.
Helsinki
In het rijtje van design steden in Europa hoort ook Helsinki helemaal thuis. Een aanrader is Helsinki is de twee verdiepingen tellende interieurwinkel Artek Helsinki. In deze woonshop vind je producten van het eigen label, maar ook van gelijkgestemde merken. Voor houten voorwerpen en textiel in Finse stijl ga je naar Sagala Design. Nog niet voldoende geïnspireerd? Het Design Museum Helsinki zal je hart als designliefhebber zeker harder laten kloppen