lamellen

Als je voor de keuze staat welke raamdecoratie je gaat kiezen, dan heb je heel wat mogelijkheden. Elk soort raamdecoratie biedt andere opties en heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen. Lamellen hebben heel wat positieve kanten. Wij zochten voor jou een aantal stijlvolle types lamellen. Zo kun je dé perfecte keuze voor jouw ramen maken.

Horizontaal of verticaal?

Lamellen uitzoeken is niet altijd eenvoudig. Zo moet je je bijvoorbeeld de vraag stellen of je horizontale of verticale lamellen wenst. Van horizontale lamellen wordt er gezegd dat je ze vaak moet afstoffen. Positief aan horizontale lamellen is dat je ze kunt neerlaten zo ver als je zelf wilt. Verticale lamellen hebben dan het nadeel dat je ze enkel in de breedte open en dicht kunt schuiven. Ze dienen dus eerder om een hele kamer te verduisteren in plaats van de zoninval te regelen. Welke je ook kiest, ze zijn in ieder geval een hedendaagse en stijlvolle afwerking van je ramen.

Je raamdecoratie bepaalt je stijl

Het wordt wel eens vergeten: de afwerking van je ramen bepaalt de uitstraling van je kamer. De afwerking van je ramen beslaat een heel groot oppervlak. Denk maar aan grote glaspartijen die een hele muur bedragen. Lamellen uitzoeken komt daarom ook neer op het kiezen van het materiaal en de kleur. Voor met materiaal heb je keuze uit kunststof of geweven stof. Of kies je voor de trendy houten lamellen? En je hebt keuze in brede en smalle lamellen. Kies je voor volledige verduisterende of eerder lichtdoorlatende lamellen? Daarnaast kies je voor kleur. Kies je voor wit voor je moderne woning, beige voor je landelijke woning of zwart voor je industrieel pand? Het kan allemaal. Denk eraan: de kleur speelt een grote rol in de inrichting van je woning. Donkere lamellen verduisteren heel goed, maar geven ook ’s avonds een donkere toets aan je kamer.

Denk aan de details

Ook de ophanging en de bediening is vrij belangrijk. De rail waar je je stroken aan ophangt kan smal of breed zijn. Je kunt onderaan kiezen om de stroken los te laten, of je kunt kiezen voor mooie kettinkjes ertussen. Ga je voor een elektrische of handmatige bediening? Ook dergelijke kleine details bepalen de look.