Cleaning gutters from leaves

De dakgoten van je woning regelmatig onderhoud is van essentieel belang als je de duurzaamheid en leefbaarheid van je huis wil garanderen. Natuurlijk komt er bij het onderhouden van de dakgoten nogal wat kijken en wat tips over hoe je dat het beste doet, zijn dan ook altijd handig! 

Het onderhouden van je dakgoten 

De dakgoten hebben als functie om regenwater efficiënt weg te voeren van het dak. Als dat niet gebeurt, dan zullen al snel vochtproblemen in het dak en de woning zelf ontstaan. Wil je de handen uit de mouwen steken en je dakgoten goed onderhouden? Gebruik dan de volgende tips om daar het beste van te maken: 

1. Regelmatig zelf je dakgoot onderhouden 

Het belangrijkste bij het onderhoud van je dakgoot is dat je het regelmatig doet. Niet enkel zal het risico op problemen op die manier veel kleiner zijn, maar je zal ook reeds bestaande complicaties sneller kunnen oplossen voor ze erger worden. 

2. Gebruik betrouwbaar materiaal 

Als je je dakgoten wil onderhouden, wees dan zeker dat je gereedschap en hulpmiddelen gebruikt van kwaliteit. Je dakgoot onderhoud zelf doen vereist een zorgvuldige aanpak waarbij tools als een betrouwbare steiger en eventueel lasmateriaal essentieel zijn. 

3. Verwijder vuiligheid snel 

zelf-je-dakgoot-onderhouden

Vooral tijdens de herfst en de winter is het van groot belang dat de dakgoten regelmatig onderhouden worden. Zelfs als er nog geen problemen zijn, is het aangeraden om vuiligheid, bladeren en mos zo snel en goed mogelijk te verwijderen. Dit kan je doen door middel van een eenvoudig schepje. 

4. Let op de details 

Ten slotte is het erg belangrijk dat je rekening houdt met de details bij het onderhoud van je dakgoot. Zelf je dakgoot onderhouden vereist aandacht voor de details – zoals de integriteit van verbindingsstukken. Zijn alle stukken van de dakgoot nog in goede staat? En hoe zit het met de schroeven? Bevinden er zich eventueel gaatjes in de goot? Allemaal vragen die een duidelijk antwoord behoeven bij het dakgoot onderhoud zelf doen! 

Vermijd problemen met je dakgoot 

Bovenstaand overzicht geeft natuurlijk nog maar enkele van de vele handige tips weer ideaal je zullen helpen om je dakgoten te onderhouden. Doe je het goed, dan zal dat je wooncomfort en de veiligheid van je woning alleen maar positief beïnvloeden! Naar boven