Onze tips voor leuke kerstversieringen

Zoals je hoogstwaarschijnlijk weet gaat men in Amerika behoorlijk ‚all out’ wat betreft de kerstdecoraties. Dit resulteert in tuinen die vanaf de ruimte te zien zijn en een overdaad een lichtjes en versieringen. In Nederland zijn we iets rustiger, maar de afgelopen jaren zien we wel dat men steeds meer uitpakt wat betreft de kerstversiering. Misschien will jij dit jaar ook wat meer uitpakken. Lees dan snel verder, want hieronder geven we je tips voor leuke kerstversieringen.

Kerstverlichting gordijn

Een gordijn van lampjes is heel veelzijdig. Je kunt het gebruiken langs de gevel van je huis. Maar dit idee is ook mooi: hier is een gordijn van lampjes tussen de bomen gespannen. Zo krijg je een prachtige en sfeervolle verlichting. Dit kun je natuurlijk zelf ook toepassen op je terras of veranda. 

MYA LED Kerstverlichting Gordijn
Klik hier voor meer info over bovenstaande MYA LED Kerstverlichting Gordijn

Verlichte sneeuwpoppen

Bij de feestdagen horen ook sneeuwpoppen. Dus waarom zet je niet een paar mooie verlichte sneeuwpoppen in de tuin? Er zijn verschillende soorten te vinden. In Amerika zie je vaak opblaasbare sneeuwpoppen met verlichting erin. Maar in Nederland zie je vaker beelden van sneeuwpoppen of draadframe-sneeuwpoppen in de voortuin staan.

Kerstverlichting Buiten | Sneeuwpop
Kerstverlichting Buitensneeuwpop

Kerstverlichting aan een vlaggenmast

Heb je toevallig een vlaggenmast in de tuin? Dan is dit een ideaal moment om die te gebruiken voor kerstverlichting. Je kunt een streng kerstverlichting om de paal heen wikkelen. Maar het is nog veel leuker om er een ‘boom’ van licht omheen te maken. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt.

Kerstboom in de tuin

Kerstbomen en kerst horen bij elkaar. De meeste mensen hebben wel een mooi kerstboompje in huis. En ben je echt goed bezig, dan plant je hem na de feestdagen in de tuin. Maar je kunt natuurlijk ook een stevige kunst- buiten kerstboom aanschaffen.

Black Box Trees Frasier Kunstkerstboom met LED verlichting
Black Box Trees Frasier Kunstkerstboom met LED verlichting

Kerstverlichting van sneeuwvlokken

Sneeuwvlokken bestaan uit dunne lijntjes en unieke patronen. Ze spreken erg tot de verbeelding. Het is dan ook niet zo gek dat er best veel kerstverlichting in de vorm van sneeuwvlokken te vinden is. Heel sfeervol en zo heb je gegarandeerd toch een béétje sneeuw in de tuin. 

Set van 2x stuks LED kaarsen met sneeuwvlok projector
Set van 2x stuks LED kaarsen met sneeuwvlok projector

Rendier-met-slee

Het rendier met slee is ook onlosmakelijk verbonden met de feestdagen. Sommige handige klussers maken zelf een frame en hangen er een lichtslinger omheen. Maar ben je wat minder handig, dan vind je deze leuke kerstverlichting voor buiten ook gewoon in tuincentra en online. 

Westfalia Buitenverlichting - Rendier met slee
Westfalia Buitenverlichting – Rendier met slee

Netverlichting voor buiten

Netverlichting is niet alleen heel handig voor in de boom: ook voor buiten is het vaak prima geschikt. Je kunt een net bijvoorbeeld gewoon aan de gevel hangen voor een vrolijk effect. Het is ook handig om over een heg of struik heen te leggen. Zo worden de lichtjes mooi gelijkmatig verdeeld, zonder dat je moeilijk hoeft te doen. 

Bomen versieren

Bomen zijn ook leuke objecten om te versieren. Je hebt alleen wel een degelijke ladder of een steiger of hoogwerker nodig. In dit geval zijn de lampjes keurig langs de takken gespannen. Zo zie je de hele boom ’s nachts oplichten. Je kunt bij bomen met een dichte kroon kiezen voor een net, waardoor je veel sneller klaar bent. Maar dit effect is toch wel heel mooi en bijzonder! 

Kerstverlichting - 9m
Kerstverlichting – 9m

IJspegel effect aan de dakrand

Je kunt op twee manieren een ijspegel effect aan de dakrand bevestigen. Je hebt kerstverlichting die echt bestaat uit kunststof ijspegels met lampjes erin. Maar als je budget wat beperkt is, kun je ook gaan voor dit leuke gordijn effect. Je kunt de lampjes vaak laten bewegen en aan- en uitgaan in bepaalde patronen. 

IJspegel verlichting buiten
IJspegel verlichting buiten

Guirlandes en groen

Naast kale kerstlampjes kun je ook gaan voor effecten met guirlandes. Zo is de kerstverlichting overdag haast onzichtbaar en heb je ook extra gezelligheid. Guirlandes worden vooral gebruikt rondom ramen en deuren. Je hebt twee keuzes: natuurlijke guirlandes, die na de kerstdagen uitdrogen en weggegooid worden, of kunstguirlandes die je elk jaar kunt gebruiken. 

Nampook Guirlande
Voor meer info over bovenstaande Nampook Guirlande klik hier

Het kerststuk

Vroeger hadden veel mensen een kerststuk bij de voordeur staan. Hierbij hoort natuurlijk ook een lampje, bij voorkeur een kaarsje. Helaas hebben we de laatste jaren nauwelijks sneeuw gehad, dus wat kunstsneeuw eromheen is geen overbodige luxe.

Kerststukje Ivory
Kerststukje Ivory

Tuinverlichting

De kerst valt natuurlijk midden in de donkerste tijd van het jaar. De meeste mensen hebben dan ook wel de tuinverlichting aan. Vaak kun je de tuinverlichting prima combineren met kerstverlichting. Zo krijg je een extra licht en vrolijk effect. Vind je dit toch te fel? Dan gebruik je de tuinverlichting alleen op de wat donkerdere plekken. Of je legt een hele streng kerstverlichting langs het tuinpad. 

Gekleurde kerstlichtjes
Gekleurde kerstlichtjes