thuiskantoor inrichting

Thuiswerken heeft veel voordelen, niet in de laatste plaats een reistijd van enkele seconden. En hoewel veel mensen denken dat thuiswerken betekent dat je op de bank, in de achtertuin of zelfs vanuit je bed kunt werken, zul je uiteindelijk merken dat je thuis het meest productief bent wanneer je vanaf een “goede” werkplek werkt . Je weet wel, het soort met een bureau en een stoel. Bij inrichten van je thuiskantoor heb je veel keuze en vrijheid. Wil je een paars en oranje stoel? Ga ervoor! Wil je houten jaloezieën? Natuurlijk! Maar hoe je je thuiskantoor ook inricht we hebben enkele tips die je zullen helpen een fijn ruimte om in te werken te creëren.

Investeren in een thuiskantoor is in veel opzichten een investering in jezelf. Je wil een professionele omgeving creëren waarin je productief en ook comfortabel kunt werken. En hoewel het verleidelijk kan zijn om het “goedkope” kantoormeubilair te kopen, moet je niet vergeten wat dat je oplevert. Als je 40 uur per week in je thuiskantoor werkt… let dan op kwaliteit. Zorg daarnaast voor een fijne ruimte en voeg bijvoorbeeld warmte toe met houten jaloezieën zwart

Een fijne, goede werkplek kiezen

Voor sommige mensen is het kiezen van een plek voor hun thuiskantoor eenvoudig. Ze hebben een extra kamer die ze kunnen gebruiken als speciale kantoorruimte. Het kan een echt ‘kantoor’ zijn, maar veel mensen gebruiken een lege slaapkamer of zelfs de kelder. Niet iedereen heeft echter zo’n vrije ruimte in huis. Als de ruimte krap is, moet je creatief nadenken over je kantoorruimte.

Je kunt altijd een deel van de keukentafel als kantoorruimte gebruiken, als je het niet erg vindt om je kantoor voor elke maaltijd in te pakken. Wil je dat niet, dan moet je misschien gaan nadenken over het creatief gebruiken van de ruimte die je hebt. Gebruik ongebruikte hoekjes in grotere kamers, of zelfs de ruimte onder de trap! Er zijn tal van ruimtes die met een beetje creativiteit kunnen worden omgebouwd tot een kantoor.

Privacy toevoegen

Als je het geluk hebt een aparte kamer voor je kantoor te hebben, heeft die kamer waarschijnlijk muren die helemaal van de vloer tot het plafond lopen en stevige deuren die dicht kunnen. Ramen die kunnen worden bedekt met mooie houten jaloezieën.  Dat maakt privacy, en rust, gemakkelijk te vinden. Maar als jouw kantoor zich bijvoorbeeld in de hoek van de slaapkamer bevindt, vind je het misschien moeilijk om werk en thuis te scheiden.

Overweeg dan een zogenaamde ‘privacy verdeler’ toe te voegen aan je thuiskantoor. Je kunt traditionele verdelers krijgen die op de grond staan. Of je kunt een gordijn aan het plafond hangen. Gordijnen zijn een lichtgewicht, en over het algemeen goedkope, methode om de deur naar jouw kantoor te “sluiten”. En met een gordijn kun je iets subtielers kiezen dat past bij de rest van het decor. Of kies iets wilds en geks om je “deur” wat pit te geven.

Denk na over wie de ruimte nog meer gebruikt

Bedenk bij het inrichten van je thuiskantoor wie die ruimte nog meer gaat gebruiken en kies de ruimte en het meubilair overeenkomstig. Gebruiken de kinderen het kantoor ook voor hun huiswerk en werkt je partner ook thuis? Overweeg een partnerdesk-opstelling waarbij twee mensen tegelijkertijd aan hetzelfde bureau kunnen werken. Komen er wel eens klanten langs? Hoewel je ze in de woonkamer kunt ontmoeten, is dat misschien niet altijd de beste keuze. Zorg ervoor dat je ook zit- en tafelruimte voor klanten toevoegt, als de ruimte dat toelaat uiteraard!