pvc vloer

Ga je binnenkort verhuizen, en is de vloer verouderd? Of wil je een andere look in de woonkamer laten doorkomen? Dan kan het wenselijk zijn om een nieuwe PVC vloer aan te leggen. Het leggen van een PVC vloer brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Wist je bijvoorbeeld dat een PVC vloer geluiddempend werkt? Dit is wel zo handig voor de mensen in of rondom je woning die proberen te slapen! In dit blogbericht geven we je graag verschillende voordelen van een PVC vloer. 

Je kunt alle kanten op met PVC

Een PVC vloer is vrij van hout. Het wordt namelijk gemaakt van kunststof. Dankzij de technieken van tegenwoordig, is de PVC vloer niet meer van echt hout te onderscheiden. Hier kun je vervolgens verschillende kanten mee op. Je kunt er namelijk voor kiezen om een visgraat PVC vloer te leggen. Dit kun je eenvoudig bewerkstelligen door de latten PVC in een vorm te leggen. Het effect dat je er mee krijgt is een zeer mooie en elegante structuur. Deze visgraat PVC vloer kun je in enorm veel verschillende interieurstijlen kwijt. Dit is een van de redenen waarom de vloer tegenwoordig steeds vaker gelegd wordt!

Een PVC vloer zelf leggen

Een ander voordeel van een PVC vloer is dat je hem eenvoudig zelf kunt leggen. Je koopt hiervoor Click PVC. Deze vloer kun je namelijk leggen door de verschillende latten in elkaar te klikken. Hierdoor valt de vloer gemakkelijk en goed in elkaar. Je hoeft hem vervolgens niet compleet vast te lijmen aan de onderkant, waardoor het erg gemakkelijk wordt. Ook als je een visgraat vloer wilt leggen met het PVC, kun je dit eenvoudig zelf doen.

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer? Bij Floer.nl weet je zeker dat je slaagt! Alle verschillende vloeren zijn verkrijgbaar in de beste kwaliteit mogelijk!

Een geluiddempende vloer

Een van de dingen waar de PVC vloer bekend om staat, is het feit dat ze geluiddempend werken. Wanneer je in een tussenwoning woont, kan het daarom erg goed zijn om een PVC vloer te leggen. De vloer wordt altijd gelegd met een ondergrond van kunststof. Vervolgens worden hier de latten PVC op neergelegd. Hierdoor wordt de vloer extra geluiddempend en kun je hem perfect in een woning leggen.

Vloerverwarming leggen? Geen probleem!

In een woonkamer is het voor veel mensen een wens om vloerverwarming te leggen. Niet alle vloeren zijn goed geschikt voor vloerverwarming, omdat ze warmte door moeten laten. Een PVC vloer is weldegelijk geschikt om vloerverwarming onder te leggen. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn dat de vloerverwarming het PVC aantast. PVC is erg dun, waardoor de warmte gemakkelijk vrij onder de vloer vandaan komt. Dit maakt het zeker mogelijk om met blote voeten door het huis te lopen!

Onderhoud van een PVC vloer

Tot slot is het onderhoud aan een PVC vloer erg gemakkelijk. Je kunt er namelijk zonder problemen met een dweil overheen. Uiteraard ga je eerst de vloer stofzuigen en vervolgens met een dweil over de oppervlakte heen. De vloer neemt het vocht niet op, waardoor je geen zorgen hoeft te hebben als je per ongeluk drinken omstoot. Let er wel op dat niet alle reinigingsmiddelen gebruikt kunnen worden op de vloer.