buiten sauna

Als je terugkomt van de sauna, wil je de volgende dag zo graag weer. Het heerlijke gevoel van de onrust en de drukte die even weg is, doet ieder mens goed. Gelukkig hebben wij een geweldige tip zodat je elke dag kan genieten! Namelijk een buitensauna, die je gewoon in je tuin neer kan zetten. Maar het is niet alleen ontspannen, het uitzoeken vergt een paar praktische zaken. Wil je meer weten hier over? Lees dan snel door!

25 minuten voor je bezoek de kachel aanzetten

Als je thuis komt en heerlijk wilt relaxen is het handig om de sauna gelijk aan te zetten. Op deze manier kan je eerst nog even bij komen van de dag en daarna heerlijk genieten in de sauna. De buitensauna wordt opgewarmd door een elektrische of hout gestookte kachel. Met beide kachels dien je rekening te houden met een opwarmtijd van gemiddeld 25 minuten, afhankelijk van de gewenste warmte en de grootte van de sauna.

Een maaltijd voor de sauna is niet verstandig

Hier had je waarschijnlijk niet aan gedacht maar, het is niet goed voor je lichaam om met een volle maag de sauna te betreden. Doe je dat wel, dan moet je lichaam niet alleen moeite doen om de warmte te verdragen, maar ook om je maaltijd te verwerken. Een mogelijk gevolgd van een saunabezoek met een volle maag kan een tekort aan bloed in de hersenen zijn waardoor je hoofdpijn of eventuele duizeligheid kan ervaren. Wil je toch graag wat eten voordat je gebruik gaat maken van je buitensauna? Eet dan bijvoorbeeld een salade of vruchtenkwark. Deze zijn licht verteerbaar.

Snel afkoelen!

Een zeer belangrijke tip is jezelf afkoelen! Als je dit niet doet kan dat gevolgen met zich mee brengen Neem daar dus ook genoeg de tijd voor. Dit kan je doen door heen en weer in de tuin te lopen of een koude douche te nemen. Als je voor een koude douche kiest, zorg er dan voor dat je bij het afspoelen van je voeten begint en bij je hoofd eindigt. Hierdoor laat je jouw lichaam geleidelijk wennen aan de temperatuursverandering.