Ben je uitgekeken op je interieur maar heb je geen zin om de boel overhoop te halen en alles opnieuw in te richten? Dat is ook helemaal niet nodig. Vaak zit een grote verandering juist in iets kleins, zoals een nieuw kunstwerk aan de muur of kussentjes in een andere kleur. Zo kun je met iets kleins en betaalbaars toch je interieur een flinke boost geven. Dat kun je ook doen met de televisie. Door die een eigen nieuwe plek te geven kun je een groots effect bereiken.

Creëer ruimte

In de meeste interieurs staat de televisie op een iets hoger of juist lager dressoir met de bank daar tegenover geplaatst. Zo’n dressoir is vaak een plek om allerlei losse spulletjes op te leggen, zoals sleutels, iets dat je net hebt gekocht of een stapel tijdschriften en kranten. Daarnaast staan vaak nog een plant, fotolijstjes en prulletjes zoals souvenirs. Dat ziet er al snel rommelig uit. Om niet steeds te zitten met het gevoel dat je nog moet opruimen kun je het beste dat dressoir eruit gooien en de opbergruimte ergens anders onderbrengen. Dat ruimt niet alleen op, maar op de plek waar het dressoir stond, heb je ineens een heleboel ruimte.

Ja, maar de televisie dan?

Meer ruimte in de woonkamer is natuurlijk heel prettig, maar hoe moet je dan televisiekijken? Je hoeft de televisie natuurlijk niet de deur uit te gooien. Je kunt hem heel goed een plek in de woonkamer geven zonder meteen weer ruimte te moeten inleveren. Daarvoor zijn tal van oplossingen te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld de televisie in een kast plaatsen. Dat oogt al minder rommelig, want als je geen televisiekijkt, zitten de deuren daarvan gewoon dicht. Maar er zijn meer oplossingen.

Hang hem als een schilderij aan de muur

Een heel elegante oplossing is om de televisie aan de muur te hangen met behulp van een wandbeugel. Als je kiest voor een platte tv-wandbeugel, lijkt je televisie net een schilderij, zeker als je een toestel hebt waarop je een beeld kan laten verschijnen als hij uitstaat. Met een tv-wandbeugel met arm kun je je televisie van de wand af naar je toe trekken, tot wel ruim een meter! Dat kan prettig zijn als je klein behuisd bent of voor in de slaapkamer. Zulke beugels zijn ook verkrijgbaar voor aan het plafond.

Zet ‘m overdag weg

Een andere heel elegante oplossing is om je televisie te plaatsen op een speciale televisiestandaard. Deze ken je vast nog wel van school of uit het bedrijfsleven. Het grote voordeel van een tv standaard is dat hij vaak is uitgerust met extra plankjes waarop je randapparatuur kunt neerzetten, zoals een blu-ray-speler of dvd-speler. Veel tv-standaards kun je verrijden, zodat je hem kunt wegzetten als je niet televisiekijkt. Dit is ook een mooie oplossing voor in een speciale televisiekamer, die je met een groot tv-toestel kunt inrichten als je eigen thuisbioscoop. Vind je dat er te zakelijk of industrieel uitzien? Kies dan voor een tv-standaard met een houten onderstel. Deze kun je weliswaar niet verplaatsen, maar doordat de pootjes vrij slank zijn, oogt het stukken ruimtelijker dan dat dressoir waarop je toestel eerst stond.