badkamerspiegels

Ieder jaar ontstaan er weer nieuwe trends voor de badkamer. Een bepaalde stijl wordt populair, er wordt een trendkleur benoemd en er is een duidelijke voorkeur voor materiaalgebruik. Naast deze algemene badkamertrends, zijn er ook trends voor specifieke meubelstukken of elementen. In dit artikel gaan we dieper in op badkamerspiegels. Ben je benieuwd welk type spiegel op dit moment het populairst is? Lees dan gauw verder!

1. Spiegel met verlichting

Als je op zoek bent naar een nieuwe badkamerspiegel, is een spiegel met verlichting een hele trendy keuze. De geïntegreerde LED verlichting zorgt voor een moderne look en goed zicht. Losse wandlampen zijn overbodig. Er zijn zowel spiegels met directe als indirecte verlichting verkrijgbaar. Het licht zit dus aan de voorkant van de spiegel of wordt juist aan de achterkant verwerkt. Welk soort licht de voorkeur heeft, is heel persoonlijk. Vraag daarom (online) persoonlijk advies of probeer een aantal spiegels met verlichting uit in een showroom.

2. Ronde badkamerspiegel

Wat betreft vormgeving staat de ronde badkamerspiegel op nummer één. Het is een vorm die veel mensen aanspreekt en past bij iedere badkamerstijl. Ronde spiegels met een zwart frame hebben bijvoorbeeld een stoere uitstraling, terwijl een ronde spiegel met gouden rand juist heel chic oogt.

3. Spiegel met afgeronde hoeken

Wil je een spiegel die net wat unieker en speelser is dan een ronde variant? Ga dan voor een ovale of eivormige badkamerspiegel. Ook andere organische vormen en zelfs vierante spiegels met afgeronde hoeken zijn een stijlvolle aankoop. Wanneer je twee wasbakken hebt in de badkamer, is het mooi om dit te matchen met twee relatief kleine spiegels óf een hele grote spiegel die je horizontaal ophangt.

4. Praktische spiegelkast

De vierde trend is super praktisch. Het gaat namelijk om een compacte spiegelkast badkamer. Hoewel de hangende kast weinig ruimte in beslag neemt, zorgt het wel voor veel opbergruimte. Het is de ideale plek om verzorgingsproducten in op te bergen die je dagelijks gebruikt. Van de tandenborstels en crèmes tot haarstyling producten. Door de spiegels oogt de badkamerkast bovendien niet te massief. Het zal de ruimte niet kleiner laten lijken.

5. Badkamerspiegel met verwarming

Op het gebied van technologie zijn spiegels met verwarming een nieuwe hype. Het technische snufje zorgt ervoor dat de spiegel nooit meer beslaat. Ook niet als je net uit een stomende douche of uit een heet bad stapt. Door de warmte van de spiegelverwarming ontstaat er geen condens en is droogvegen niet meer nodig.