containerhuren

Vaak zul je bij een verbouwing een container moeten huren. Meestal heb je namelijk bij een verbouwing veel afval en het huren van bijvoorbeeld een grofvuil container kan je een hoop tijd schelen. Voordat je echter een container gaat huren, zul je geconfronteerd worden met veel vragen. Hoe groot is de container? Heb ik hier een vergunning voor nodig? Mag ik er alles ingooien? In deze blogpost helpen we je en geven we je alle tips voor het huren van een container.

Zorg dat je een goed afvalplan maakt

Een goede voorbereiding bij een verbouwing is essentieel. Een van de onderdelen van die voorbereiding is een goed ‘afvalplan’. Net zoals je van tevoren goed nadenkt over de volgorde van de werkzaamheden die gedaan moeten worden, is het nuttig om van tevoren precies te weten hoe je het puin en afval gaat afvoeren. De verkeerde container of het verkeerde formaat bestellen kan leiden tot onnodige kosten en vertraging.

Welke soorten afval zullen er bij de verbouwing afgevoerd moeten worden?

Het type afval dat je gaat afvoeren is de basis voor het bestellen van de juiste container. Voor elke soort afval is er een geschikte container. Ga je bijvoorbeeld de oude badkamer slopen? Dan heb je waarschijnlijk veel verschillende soorten afval, zoals tegels, oude metalen leidingen, kunststof of glazen douche, houten badmeubel of opbergkast en nog veel meer. Een bouw- en sloopafval container is dan de beste keuze. Zo is er voor elk karwei de ideale container

Hoe groot moet de afvalcontainer zijn?

Vervolgens ga je inschatten hoeveel afval je zult hebben. Dat is namelijk nodig om het juiste formaat container te bestellen. Heb je een 6m3 container nodig? Of is 3mvoldoende? Gebruik bij die inschatting de regel dat je beter te groot kunt inschatten, en een paar tientjes te veel betaald, dan te klein. In dit laatste geval komt namelijk het hele project stil te liggen.

Vergunning nodig of niet?

Een bouwcontainer is groot en kun je niet zomaar overal neer zetten. Een container van 3m3 beslaat al gauw een halve parkeerplek. En eentje van 6m3 dus een hele. Daarbij is het goed om te realiseren dat het verhuurbedrijf ook ruimte nodig heeft om met de vrachtwagen de container te plaatsen. Heb jij geen eigen terrein waar je de container kunt plaatsen? Dan komt de container dus op de openbare weg te staan en heb je misschien wel een vergunning nodig. Zoek dus uit of dat nodig is.

Zorg dat je vooraf goed inschat hoe lang je bezig gaat zijn met het slopen en afvoeren van het afval, kun je geld besparen. De ene aanbieder van containers is de andere niet, en de termijn van de huur kan flink verschillen tussen diverse partijen. Zo denk je in eerste instantie de goedkoopste aanbieder te hebben gevonden, maar kom je bedrogen uit als de container de dag erna alweer wordt opgehaald, terwijl jij nog druk aan het klussen bent. 

Bij het bestellen van een bouwcontainer speelt prijs dus een grote rol. Een container huren kost gewoon een paar centen.  De hierboven genoemde prijsverschillen kunnen daarnaast verwarrend zijn. Het ene bedrijf toont de prijs bijvoorbeeld inclusief btw, het andere juist niet. Zo zijn er ook verschillen in huurtermijn, boeteclausules, lever- en ophaalsnelheid en standaard bijgeleverde accessoires zoals afdekzeil. Als je vergelijkt, vergelijk dan goed!