steigerhouten tuinmeubelen

Nu we steeds meer het genieten in eigen tuin hebben herontdekt, is de keuze van dé perfecte tuinmeubels een stuk belangrijker geworden. U wilt, en volkomen terecht overigens, kunnen genieten van de mooiste tuinmeubels die ook nog eens comfortabel zijn en waar u kunt mee uitpakken. Steigerhout tuinmeubels beantwoorden perfect dat beeld en zijn daarom aan een heuse opmars bezig. De vraag ernaar is groot en dat is logisch. Steigerhout tuinmeubels zijn stoer en authentiek. 

Wat is steigerhout?

U mag de term steigerhout vrij letterlijk interpreteren. Het is hout dat in de bouwsector gebruikt wordt in de vorm van planken die op steigers gelegd worden. Bouwvakkers hebben op die manier sterke en stevige planken waarop ze zich op de steiger kunnen voortbewegen. De gemiddelde steigerplank is zo’n 500 centimeter lang en heeft een breedte van ongeveer 20 centimeter.

De voordelen van steigerhout tuinmeubels

U kunt zich misschien afvragen waarom u hout dat al geruime tijd intensief werd gebruikt , zou willen kiezen voor uw tuinmeubels. Het antwoord hierop is eigenlijk heel eenvoudig. Steigerhout tuinmeubels hebben zoveel voordelen dat ze al snel een goede, degelijke en logische keuze blijken te zijn.

Een authentiek en uniek uitzicht

Steigerhout tuinmeubels geven uw tuin een authentiek en uniek uitzicht. De structuur en kleur van het steigerhout is voor geen twee meubels hetzelfde en net dat aspect maakt een groot deel van de charme uit. Het hout heeft al een vorig leven gekend en dat ziet u in alle pracht in uw steigerhout tuinmeubels.

Makkelijk in onderhoud

Steigerhout vertoont dan wel gebruikssporen, maar dat is net het mooie eraan. Eenmaal de steigerhout tuinmeubels hun plaatsje in uw tuin hebben gevonden, is er nog weinig onderhoud aan. Schoonmaken kan namelijk heel snel en makkelijk met enkel en alleen een vochtige doek. Omdat het steigerhout al geruime tijd gebruikt werd in de buitenlucht, is het op een natuurlijke manier weersbestendig geworden.

Eenvoudig op maat te maken

Steigerhout is een zachte houtsoort met lange vezel, wat het makkelijk te bewerken en verwerken maakt. De planken kunnen, zonder afbreuk te doen aan hun uniek karakter, makkelijk op maat van uw steigerhout tuinmeubels gezaagd worden.

Milieuvriendelijk

Bij dit voordeel hoeft wellicht niet veel uitleg gegeven te worden. Nadat het hout gebruikt werd op een bouwwerf is het eigenlijk afgeschreven en dreigt het in de afvalcontainer terecht te komen. De keuze voor steigerhout tuinmeubels zorgt ervoor dat het hout een andere bestemming krijgt en er dus geen nieuw hout gekapt moet worden.

Tijdloze look

Waar andere tuinmeubels onderhevig zijn aan trends, zijn steigerhout tuinmeubels dit niet. Hun tijdloze look zorgt ervoor dat u jarenlang van uw favoriete tuinmeubels kunt genieten. Op vlak van budget vast en zeker een groot voordeel.

Steigerhout tuinmeubels op maat van uw tuin en wensen

U heeft wellicht een goed beeld van hoe u uw tuin wilt inrichten. Steigerhout tuinmeubels zijn geschikt voor alle wensen en voor ieder type tuin. Eettafels, banken, loungesets en ligbedden, met steigerhout is het allemaal makkelijk te realiseren. U kiest zelf de samenstelling van uw tuinset en het enige dat u hoeft te doen is genieten van de vele welverdiende uren in een prachtig ingerichte tuin.