maak het diner extra speciaal - wonenwebsite

Hoewel kerst net voorbij is, zijn er nog genoeg redenen om een uitgebreid diner voor vrienden of familie te verzorgen. De komende tijd blijft het immers nog wel even koud dus zoeken we de gezelligheid vooral binnen op. Natuurlijk hebben de gerechten een grote invloed op het diner, maar vergeet ook de eettafel en stoelen niet, want die bepalen voor een groot deel de sfeer. Of je nu voor een rechthoekige, (Deens) ovale of ronde eettafel gaat, mangohout brengt wat ons betreft altijd sfeer met zich mee. We nemen je daarom in dit artikel graag mee in de wereld van mangohouten eettafels en bespreken een aantal bijpassende eetkamerstoelen.

De charme van mangohout

De hardhoutsoort mangohout wint in razend tempo aan populariteit en dat is niet zonder reden. De warme kleurschakeringen van het tropische hout zorgen namelijk voor veel sfeer. Het robuuste houten blad van de eettafels in combinatie met het zwarte onderstel zorgt voor een stoer geheel dat met veel verschillende woonstijlen te combineren is. Een ander groot voordeel van mangohouten tafels is dat ze in allerlei formaten te krijgen zijn. Zo is er altijd een tafel die qua formaat perfect is voor jouw huis.

De keuze van het blad

Naast dat de tafelbladen in verschillende formaten verkrijgbaar zijn, is er ook keuze uit verschillende vormen bladen. Zoals we al eerder zeiden kun je kiezen uit een rond, rechthoekig, ovaal of Deens ovaal blad. Rond is perfect wanneer je niet veel ruimte hebt en toch een gevoel van saamhorigheid wilt creëren. Een rechthoekige tafel is daarentegen enorm praktisch aangezien je dan ook aan de kopse kanten stoelen kunt plaatsen. Een eettafel ovaal zorgt voor een chique en klassieke look. Een Deens ovale tafel combineert het praktische van de rechthoekige tafel met het chique van de ovale tafel en is mede daardoor dé nieuwe trend op eettafelgebied.

De juiste eetkamerstoelen

Natuurlijk ben je er met alleen een tafel nog niet, want wil je kunnen eten dan heb je ook stoelen nodig. Gelukkig is mangohout met van alles te combineren. Wil je een elegante, chique sfeer creëren? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan velours stoelen. Is jouw woonstijl beter te omschrijven als stoer en strak? Dan zijn de mangohouten tafels ook goed te combineren met bijvoorbeeld leren stoelen.