fotolijst-ophangen-zonder-boren

Dat lijkt je ideaal? Een fotolijst ophangen zonder boren? Misschien ben je zelf niet zo handig met dit apparaat en om nu altijd je partner erbij te halen? Of je hebt geen zin om te wachten en wilt dat ene leuke fotolijstje nu ophangen. En wat denk je van de gaten die je toch altijd weer in de muur krijgt door het boren? Gelukkig kun je het ophangen van een lijstje ook op een andere manier aanpakken.

Aan een lijntje

Kies je voor deze optie, dan is het ook heel mooi om een aantal fotolijstjes naast elkaar op te hangen. Dankzij een handig railsysteem creëer je een strakke en tegelijkertijd flexibele collage. De foto’s of schilderijen hangen aan koordjes, waardoor je leuk kunt afwisselen en spelen wat betreft de positie. Let wel even op het gewicht van de fotolijstjes. Deze bepalen namelijk hoeveel je er kwijt kunt aan de rails.

fotolijst-ophangen

Op de grond zetten

Zeker wanneer je een aantal grotere fotolijsten hebt is het heel mooi om ze op de grond neer te zetten. Makkelijker kan het niet, toch? Boor je gaatjes in de muur, dan hangen de lijstjes daar voortaan. Plaats je ze op de grond, dan kun je op elk gewenst moment schuiven en verwisselen. Het is ook grappig om de lijstjes elkaar te laten overlappen. Heb je een aantal lijstjes met hetzelfde formaat, zet die dan naast elkaar.

Een wandplank

Houd je niet van statisch? Je wilt een fotolijst ophangen zonder boren? Je wisselt de lijstjes graag af? Dan is een wandplank voor lijsten ideaal. Op die manier kun je naar hartenlust decoreren en variëren en geeft je op een makkelijke manier je woning een moderne look. Natuurlijk is er op een wandplank niet alleen ruimte voor fotolijsten en schilderijen. Zet er gezellig een plantje bij. Of kies voor een aantal mooie boeken of een knutsel van je kind. Wat betreft de plank kun je kiezen voor een variant die helemaal past bij jouw woonstijl. Of je nu strak, landelijk of modern wilt, een wandplank vind je zeker.