een-modern-interieur-anno-2023

Introductie: Een modern interieur is tijdloos en past perfect bij de levensstijl van vandaag. In 2023 zijn er tal van nieuwe trends die jouw interieur naar een hoger niveau kunnen tillen. Maar let op: er zijn ook no go’s waar je rekening mee moet houden. In dit artikel delen we de nieuwste trends en geven we tips om een modern interieur te creëren in 2023.

Kleuren en materialen

Een modern interieur draait om kleuren en materialen die rust en harmonie uitstralen. In 2023 zijn natuurlijke materialen zoals hout, marmer en beton nog steeds populair. Daarnaast zie je ook meer glas, metaal en leer terugkomen. Qua kleuren zijn warme kleuren zoals beige, taupe en groen populair. Ook pastelkleuren zijn helemaal in.

No go: Felle kleuren zijn uit den boze in een modern interieur anno 2023.

Meubels en accessoires

Een modern interieur vraagt om strakke en minimalistische meubels. Denk aan een moderne bank met rechte lijnen, een salontafel van glas en een strak dressoir. Accessoires mogen niet ontbreken, maar houd het wel minimalistisch. Kies voor een paar grote items zoals een mooie vaas of een schilderij aan de muur.

No go: Overdadig gebruik van accessoires die niet bij elkaar passen.

Verlichting

Verlichting is belangrijk in een modern interieur. In 2023 zien we steeds vaker geïntegreerde verlichting in meubels en plafonds. Ook hanglampen en staande lampen zijn nog steeds populair. Kies voor LED-verlichting voor een duurzaam en modern effect.

No go: Te fel licht dat niet bijdraagt aan de sfeer.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke trend in 2023. Kies daarom voor duurzame materialen en producten. Denk aan meubels van gerecycled materiaal en verlichting op zonne-energie. Ook kun je bijdragen aan duurzaamheid door tweedehands meubels een nieuw leven te geven.

No go: Producten die niet duurzaam zijn en bijdragen aan vervuiling.

Conclusie

Een modern interieur anno 2023 draait om rust, harmonie en duurzaamheid. Kies voor natuurlijke materialen, warme kleuren en strakke meubels. Houd het minimalistisch qua accessoires en zorg voor de juiste verlichting. Door te kiezen voor duurzame materialen en producten draag je bij aan een betere wereld. Succes met het creëren van jouw moderne interieur!