Tips om je garage grondig schoon te maken

Tips om je garage grondig schoon te maken

Is je garage meer een rommelig opslaghok geworden dan een plek om je auto te parkeren? Je bent niet de enige! Garages hebben de neiging om snel vol te raken met rommel. Het goede nieuws is dat het nooit te laat is om je garage op te ruimen. Het is misschien niet de leukste taak, maar je zult je zo goed voelen als het klaar is. Als je wat meer inspiratie nodig hebt, hier zijn nog vijf redenen om je garage dit weekend nog op te ruimen!

Maak meer ruimte voor spullen die je gebruikt

Hoewel je garage misschien vol staat met spullen die je niet gebruikt, heb je vast ook spullen die je wel gebruikt en die je in de garage wilt opbergen. Als je de rommel opruimt, kun je ruimte creëren om je meest gebruikte spullen op de juiste manier op te bergen. Bijvoorbeeld, als je alle dozen en tassen met oude spullen van je stellingkast haalt, kun je de planken dan gebruiken om je visgerei op te bergen. Je zult het heerlijk vinden om gewoon direct te kunnen pakken wat je nodig hebt, in plaats van een hoop spullen te moeten verplaatsen om het te vinden.

Verkoop overbodige spullen voor extra geld

Als je de rommel opruimt, zul je zeker spullen vinden die in goede staat zijn, maar niet meer nodig zijn. Verkoop deze items online of op een garagesale. Je kunt het geld uitgeven aan een leuke zomeractiviteit voor je gezin. Of misschien wil je het investeren in een nieuw organisatiesysteem voor je opgeruimde garage.

Tips om je garage schoon te maken

Verbeter de veiligheid

Een rommelige garage kan een veiligheidsrisico zijn. Je kunt je zorgen maken dat dozen van een hoge plank vallen en iemand verwonden. Of je kunt je zorgen maken dat iemand struikelt over rondslingerende spullen als ze door de garage rennen tijdens een noodsituatie. Een schone, goed georganiseerde garage is een veilige garage.

Voorkom een insectenplaag

Garages zijn favoriete plekken voor knaagdieren, kakkerlakken en ander ongedierte. Deze plagen zijn minder snel geneigd binnen te komen als ze geen plekken hebben om zich te verstoppen. Nadat je hebt opgeruimd, stofzuig je alle puin op en was je de harde oppervlakken in je garage. Door deze stappen te nemen, help je de ongedierte weg te houden, wat je hele huis veiliger en gezonder zal houden.

Vind dingen die je bent vergeten 

Veel van de dingen in je garage zijn misschien ongewenste rommel. Maar diep in de krochten van deze ruimte kunnen zich spullen bevinden die je leuk vindt, maar die je bent vergeten. Misschien vind je een oude fiets die je weer kunt gaan gebruiken. Of misschien ontdek je je oude gieter, die je al die tijd had kunnen gebruiken om je kruiden water te geven. Ruim je garage op en geniet van wat de speurtocht oplevert!

Het opruimen van een garage kost tijd en geduld, maar het is de moeite waard. Als je het niet aankunt, overweeg dan om een ​​huishoudelijk onderhoudsteam in te huren om je te helpen met deze en andere taken. 

Ontsmet en desinfecteer waar nodig

Zorg ervoor dat je niet alleen schoonmaakt, maar ook desinfecteert waar dat nodig is. Gebruik een desinfecterende spray, desinfecterende doekjes of een oplossing van azijn en water om de garage oppervlakken te ontsmetten en te desinfecteren. Let goed op de plekken waar je kans ziet op blootstelling aan schimmel en overweeg om bleekmiddel te gebruiken waar dat nodig is. Ontsmet gemeenschappelijke ruimtes waar ziektekiemen kunnen leven, zoals deurklinken, lichtschakelaars, kinderspeelgoed of sportuitrusting. 

Voer reparaties uit waar nodig

Als je merkt dat sommige plekken tijdens het schoonmaken aandacht nodig hebben, zorg er dan voor dat je deze aanpakt voordat je er een einde aan maakt. Zorg voor blootliggende draden, vervanging van gloeilampen, losse schroeven of kapotte planken. Woningonderhoud is om heel veel redenen belangrijk!

je schuur grondig schoonmaken

Behandel vlekken op de vloer

Voordat je de hele garagevloer schoonmaakt, wil je de ergste vlekken uit de weg ruimen. Als er olievlekken op de vloer zitten, begin dan met een warme, schuimende oplossing in combinatie met schrobben. Je kunt een tapijt vlekkenverwijderaar als voorbehandeling gebruiken, samen met een beetje schrobben. Je kunt zelfs kattenbakvulling op de voorbehandelde vlek plaatsen om de olie te helpen absorberen en deze gemakkelijk weg te vegen.

Hier zijn nog een paar tips voor het opruimen van je garage:

– Begin met het sorteren van je spullen in drie categorieën: houden, weggooien en doneren.

– Maak een plan voor hoe je de spullen die je wilt houden, wilt opbergen.

– Vraag vrienden of familie om je te helpen met het opruimen.

– Maak het jezelf gemakkelijk door te werken in etappes.

– Neem een ​​pauze als je het nodig hebt.

– Het opruimen van je garage kan een grote taak lijken, maar het is zeker te doen. Volg deze tips en je zult je garage in een mum van tijd opgeruimd hebben.

Tips om je schuur grondig schoon te maken